Nieuws

 • Wereldwijde rivier overstromings risicos nu in beeld Bekijk details

  9 maart 2015

  Het Amerikaanse World Resources Institute (WRI) heeft in samenwerking met Nederlandse onderzoeksinstituten een overstromings-analyse tool ontwikkeld. Deze tool, de Aqueduct Global Flood Risk Analyzer, brengt wereldwijde overstromingsrisico’s in beeld. Er geldt vooralsnog een beperking tot rivieroverstromingen.

 • Gebruikersatlas van Waterpoort Bekijk details

  23 februari 2015

  De Atlas Waterpoort biedt een overzicht van de gebruikers van het nu nog zoete water van het Volkerak-Zoommeer. Deze atlas is samengesteld door de Delta Academy van de Hogeschool Zeeland. Aanleiding is het voornemen van de overheid om het Volkerak-Zoommeer te verzilten en het getij deels te herstellen. De waterkwaliteit van het meer zal daardoor sterk verbeteren.

 • Publiekssymposium Toekomst van de deltawateren Bekijk details

  6 februari 2015

  28 februari 2015, 13:00-17:00 uur, Zeeuwse Bibliotheek Middelburg

 • NWO start onderzoek naar effecten van schaliegaswinning op grondwater Bekijk details

  28 januari 2015

  De Nederlandse Organisatie voor Natuurwetenschappelijk Onderzoek (NWO) gaat de milieueffecten van de winning van schaliegas onderzoeken.

 • Doe mee aan de campagne “Zo hoog” Bekijk details

  27 januari 2015

  Een groot deel van Nederland ligt onder zeeniveau, en ook een deel ligt onder waterniveau van de grote rivieren. Veel Nederlanders zijn zich echter niet bewust van overstromingsgevaar. Om deze reden is de website Onswater.nl opgezet. Door op deze website je postcode in te voeren, kun je zien hoe hoog het water bij een overstroming kan komen.

 • Bill Gates drinkt water uit poep Bekijk details

  27 januari 2015

  Het Amerikaanse bedrijf Janicki Bioenergy heeft een zuiveringsinstallatie ontwikkeld voor rioolslib. Naast drinkwater, produceert de installatie ook elektriciteit. Momenteel wordt deze installatie, genaamd Omniprocessor, aangepast voor gebruik in ontwikkelingslanden. Hierbij ontvangt het bedrijf steun vanuit de Bill en Melinda Gates Foundation.