Wie is Opvoeding en onderwijs?

Even voorstellen: de persoon achter de digitale etalage Opvoeding en onderwijs: Miram van den Beemt.

Mijn naam is Miriam van den Beemt. Ik ben product- en accountmanager Educatieve Bibliotheek bij de Bibliotheek Midden-Brabant. Mijn aandachtsgebieden zijn mediawijsheid en voortgezet onderwijs. Daarnaast ben ik vanaf februari 2013 webmaster van de digitale etalage Opvoeding en Onderwijs.

Als webmaster ben ik onder andere verantwoordelijk voor de nieuwe themadossiers. Elke maand staat een ander thema centraal dat gerelateerd is aan opvoeding en/of onderwijs. Deze thema's ontstaan door cocreatie.

Bij het vaststellen van de thema's vraag ik rond in mijn netwerk waar behoefte aan is, of ik sluit aan bij actuele onderwerpen. Verder probeer ik altijd om de dossiers niet in mijn eentje te vullen, maar om deskundigen over een bepaald thema te betrekken. Een dossier is voor mij pas interessant als er verschillende invalshoeken belicht worden.

Naast onderzoek op internet, maak ik veel gebruik van de grote collectie materialen over opvoeding en onderwijs bij de Bibliotheek Midden-Brabant. De collectioneurs houden deze collectie helemaal up-to-date. En aanschafsuggesties zijn uiteraard altijd welkom!