Wat is Opvoeding en onderwijs?

Opvoeding en Onderwijs is een themasite van de bibliotheek. Maandelijks publiceert Bibliotheek Midden-Brabant een nieuw dossier. Maar er is meer. Hoe gaat de bibliotheek te werk?

Co-creatie

We doen het samen. Er is veel kennis over de thema’s opvoeding en onderwijs. Opvoeding en Onderwijs is nog interessanter als de inhoud samen met lezers is samengesteld! De content die je op de site ziet, ontstaat op basis van co-creatie. Via diverse social media kanalen vragen we welk thema lezers interessant vinden om uit te werken tot een dossier. Vervolgens roepen we op tot tot co-creatie. Dat kan zijn: een artikel bijdragen, relevante links bij het thema suggereren of tips geven ten aanzien van boeken. Alle interactie is waardevol. En die maken we zichtbaar via (online) sociale netwerken.

Opvoeding en Onderwijs voor jou

Wat betekent opvoeding en Onderwijs voor jou? Dat bepaal je zelf! Er zijn veel kansen, bijvoorbeeld:

  • co-creatie en kennisuitwisseling: van dossier en artikel tot nieuws- of agenda-item. En dat gaat natuurlijk altijd gepaard met jouw gegevens, site, logo. Hierdoor word je (nog) zichtbaarder.
  • een lokaal event uitlichten. Een banner kan op Opvoeding en Onderwijs geplaatst maar kan ook extern geplaatst worden.
  • je wilt weten hoe andere professionals over een bepaald thema denken. Opvoeding en Onderwijs neemt graag het voortouw om samen een thema uit te werken.
  • gastcollectioneurschap. Je bent belezen en deelt graag je boekenkennis in de vorm van must reads en motiveert je keuze. Of nog leuker: een discussie over een boek met een ander professional.
  • uitwisselen van netwerkcontacten
  • een structurele samenwerking aangaan? Dat kan! Je naam, site en je bedrijfslogo nemen we structureel op in de site.

Aanvullende ideeën of wensen? We horen ze graag! Opvoeding en Onderwijs is er voor jou!

Terug naar Opvoeding en onderwijs