Onderwijsinnovatie

Het onderwijs is nog altijd hevig in beweging. Op alle niveaus wordt nagedacht over de manier waarop wij onderwijs in Nederland vormgeven en hoe we het leerproces kunnen verbeteren. Er zijn overheidsinitiatieven als Onderwijs2032 en Leerling2020, scholen die de vaste vakanties en lestijden loslaten, leraren die hun klaslokaal flippen. In dit dossier verzamelen we boeken, websites, filmpjes en meer die over het onderwerp onderwijsinnovatie verschenen zijn. We zijn ons er van bewust dat dit bij uitstek een onderwerp is waarover je nooit volledig kunt zijn. Tips en aanbevelingen zijn en blijven dan ook van harte welkom. 

Boeken over Onderwijsinnovatie

 • Onderwijsinnovatie Bekijk details

  Het onderwijs is nog altijd hevig in beweging. Op alle niveaus wordt nagedacht over de manier waarop wij onderwijs in Nederland vormgeven en hoe we het leerproces kunnen verbeteren. Er zijn overheidsinitiatieven als Onderwijs2032 en Leerling2020, scholen die de vaste vakanties en lestijden loslaten, leraren die hun klaslokaal flippen. In dit dossier verzamelen we boeken, websites, filmpjes en meer die over het onderwerp onderwijsinnovatie verschenen zijn. We zijn ons er van bewust dat dit bij uitstek...

  Bekijk details van Onderwijsinnovatie

Links bij Onderwijsinnovatie

 • Ons Onderwijs2032

  De samenleving verandert in hoog tempo. Dat vraagt om onderwijs dat meebeweegt. In januari 2016 bracht Platform Onderwijs2032 zijn visie uit over het onderwijs van de toekomst.

 • Leerling2020

  Met het project Leerling 2020, onderdeel van het Doorbraakproject Onderwijs & ICT, ondersteunt de VO-raad scholen bij de verdere ontwikkeling van gepersonaliseerd leren in de eigen school.

 • Leren zichtbaar maken

  De website bij het trainingsprogramma voor scholen van dr. John Hattie: Visible Learning.

 • Platform Eigentijds Onderwijs

  Alle Pleion-scholen zijn heel ambitieuze, enthousiaste vernieuwingsscholen die samen een visie delen over hoe je onderwijs kan verbeteren. Op het platform delen zij hun inzichten en wisselen kennis uit.

 • O4NT

  Onderwijs voor een Nieuwe Tijd (de Steve Jobsscholen) is het concept van Maurice de Hond. Op deze site vindt je informatie over de scholen en de opzet.

 • De School Zandvoort

  Dit artikel van Tegenlicht gaat over De School in Zandvoort, een van de eerste scholen in Nederland die flexibele lestijden en vakanties hanteert.

Video's bij Onderwijsinnovatie