Levensbeschouwing met kinderen en jongeren

Levensbeschouwing met kinderen en jongeren. In deze etalage vind je filosoferen over geloof, levensbeschouwing in de moderne maatschappij , religie en games en praktijkervaringen van docenten met hun groep. De content is via co-creatie tot stand gekomen.

 • Filosoferen over geloof Bekijk details

  In onze multi-culturele samenleving komt het vaak voor dat in een klas kinderen zitten met verschillende godsdienstige overtuigingen. Islam, Christendom, Jodendom, Hindoeïsme, Boeddhisme, Jehova’s en atheïsme. De overtuigingen worden meestal van huis uit meegegeven.

  Bekijk details van Filosoferen over geloof

 • Geloof in de moderne maatschappij – een filosofisch onderzoek Bekijk details

  Geloof kent vele uitingsvormen. In eerste instantie denkt men wanneer de vraag “geloof jij?” gesteld wordt aan religie. Maar geloven gaat verder. Waar geloven we tegenwoordig nog in, nu het aantal religieuze gelovigen afneemt?

  Bekijk details van Geloof in de moderne maatschappij – een filosofisch onderzoek

 • Religie in games Bekijk details

  In (video)games zitten vaak religieuze elementen. Bijvoorbeeld religieuze attributen of (in)directe religieuze verwijzingen. Religieuze thema’s leveren mooie en spannende verhalen op. En dat is aantrekkelijk voor gamemakers vanuit commercieel oogpunt. Maar leer je ook iets over moraliteit en religie in games?

  Bekijk details van Religie in games

 • Levensbeschouwing op BS De Zuidwester Bekijk details

  BS De Zuidwester is een katholieke basisschool in Tilburg. De school is aangesloten bij Xpectprimair. Dat is een stichting voor katholiek basisonderwijs. 20 scholen zijn hierbij aangesloten. Opvoeding en onderwijs bestudeerde de sites van Xpect primair en BS De Zuidewester en interviewde een leerkracht voor de etalage Levensbeschouwing over de neerslag van de schoolvisie op levensbeschouwing in de dagelijkse onderwijspraktijk.

  Bekijk details van Levensbeschouwing op BS De Zuidwester

 • Schoolstrijd: levensbeschouwelijke educatie nu Bekijk details

  Levensbeschouwing/godsdienst heeft een wezenlijke en fundamentele plaats in de samenleving. Wie immers beweert dat levensbeschouwing een privézaak is en achter de voordeur thuis hoort spreekt zichzelf tegen. Toch heeft levensbeschouwing/godsdienst geen fundamentele plaats in het voortgezet onderwijs. Openbare scholen willen levensbeschouwelijk neutraal onderwijs en bijzondere scholen willen ruimte voor levensbeschouwelijk onderwijs naar eigen inzicht. Ondertussen hangt de daadwerkelijke levensbeschouwelijke...

  Bekijk details van Schoolstrijd: levensbeschouwelijke educatie nu

 • Voorbeelden religie in spelletjes en apps Bekijk details

  Van Willem Wever tot de Bijbelapp. Een selectie van spelletjes en apps waarin religie een rol speelt.

  Bekijk details van Voorbeelden religie in spelletjes en apps