Kinderen, jongeren, ouders en professionals in balans

Opvoeden of lesgeven en in balans zijn is belangrijk. Maar het valt niet altijd mee. Zeker niet in een samenleving waar digitale media met haar de verleidelijke prikkels ons constant willen verleiden. Hoe ga je daar gezond mee om? Zorg voor een gezond informatiedieet. Soms heb je hulp nodig. En ook kun je zelf aan de slag, bijvoorbeeld met ontspanningsoefeningen of met het digitale schoolbord. Lees hierover meer in deze etalage.

Wil je reageren of heb je tips? Dat kan via de Google+ community of de Facebookpagina van Opvoeding en onderwijs!

 • In balans met het digibord Bekijk details

  Een prettig leerklimaat en balans in de klas. Is dat niet wat alle leerkrachten willen? Goed klassenmanagement is een van de manieren om dat te bewerkstelligen. En dat kan je zichtbaar maken door goed gebruik van het digitale schoolbord. Om klassenmanagement te ondersteunen, zijn er veel (gratis) tools. De leerkracht regelt hiermee de randvoorwaarden om les te kunnen geven op orde zijn. In dit artikel bespreek ik een aantal mogelijkheden.

  Bekijk details van In balans met het digibord

 • In balans: tussen draagkracht en draaglast Bekijk details

  Het evenwicht tussen draagkracht en draaglast in de opvoeding is wankel. Wij van opvoedadvies vinden: de ouder blijft expert en doet het meestal al gewoon goed. En soms is een extra steuntje in de rug nodig om weer grip op de zaak te krijgen.

  Bekijk details van In balans: tussen draagkracht en draaglast

 • Groenwerk als evenwichtige leeromgeving Bekijk details

  Werken in het groen biedt leerlingen uitdagende, realistische situaties voor het ontwikkelen van hun kennis en vaardigheden. Dat kan in de natuur, op een boerderij of in een schooltuin. Hier creƫer je evenwicht in de groepsdynamiek en bied je input voor diverse leerstijlen.

  Bekijk details van Groenwerk als evenwichtige leeromgeving

 • Je-Zelf-Zijn! Alleen dan ben je in balans Bekijk details

  Jongeren op school leren hoe ze bij zichzelf kunnen blijven in deze drukke maatschappij is een goede investering, voor de jongere zelf maar ook voor hun leerkrachten en dus ook voor hun school. Dat kan met de methode Onbeperkt Ontspannen & Inzicht.

  Bekijk details van Je-Zelf-Zijn! Alleen dan ben je in balans

 • Modellen om ontspannen in balans te zijn Bekijk details

  In het boek Onbeperkt ontspannen, vindt je ontspanningsoefeningen om meer in balans te raken.

  Bekijk details van Modellen om ontspannen in balans te zijn

 • Informatie in balans Bekijk details

  Internet is leuk en je kunt er ook verdwalen. Meestal is dat geen probleem maar wat doe je als het dat wel wordt? Hoe ga je om met de overdaad aan informatie? Tips voor een gezonder leven!

  Bekijk details van Informatie in balans