Inspiratiefilmpjes

Resultaat 1 - 10 (van 49)

 • Wie heeft de regie in jouw wereld vol media? Bekijk details

  We omringen ons met steeds meer media. En de technische ontwikkelingen razen voort. Nu al zijn we per dag langer in contact met media dan dat we slapen. Ook onze vrije tijd spenderen we grotendeels online. Hoe zullen onze levens er over twintig jaar uitzien? Of over vijftig jaar? In een videoboodschap probeert een jonge vader zijn dochtertje wegwijs te maken in deze constant veranderende wereld. Want wat zeker is: de invloed van media blijft alsmaar toenemen. Voor wie daar wijs mee om leert gaan...

 • Spelen en bewegen: zuurstof voor het kinderbrein Bekijk details

  Het kinderbrein heeft uitdaging nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Daar worden kinderen niet alleen slimmer van, ze ontwikkelen belangrijke vaardigheden waar ze de rest van hun leven profijt van hebben. Erik Scherder, de bekende hersenwetenschapper, vertelt in het TV programma Klokhuis hoe dit werkt.

 • Teaching art or teaching to think like an artist? Bekijk details

  Wat is het doel en het nut van kunsteducatie in de 21e eeuw? TedX Talk van Cindy Foley, Director of Learning and Experience aan de Columbus Museum of Art.

 • Filosoferen met kinderen over kunst Bekijk details

  Herman Tibosch van het Kröller-Müller museum gaat in gesprek met jonge kinderen over een kunstwerk in het bos rond het museum. In dit onderzoeksgesprek passeren veel onderwerpen de revue, waaronder ook omgang met verlies.

 • Kunsteducatie: broodnodig voor het kinderbrein Bekijk details

  Mark Mieras (wetenschapsjournalist) legt in dit filmpje uit waarom kunsteducatie broodnodig is voor het kinderbrein. Kunst is een essentieel spel om te overleven, en daarom is het belangrijk dat scholen kunstonderwijs serieus nemen.

 • Jheronimus Bosch, een introductie voor het onderwijs Bekijk details

  2016 is het 500ste sterfjaar van Jheronimus Bosch. Zijn geboorteplaats ’s-Hertogenbosch eert hem met een internationale tentoonstelling in Het Noordbrabants Museum: Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie, te zien van 13 feb t/m 8 mei 2016. 15.000 scholieren brengen in 2016 een bezoek aan de tentoonstelling.

 • Kinderen reageren op kunst Bekijk details

  Wat gebeurt er als je kinderen laat reageren op bekende kunstwerken?

 • Kids explain art to experts Bekijk details

  Name That Art: Alexa (5) vs Frida Kahlo

 • Kunst op school?! Bekijk details

  Kunst op school?! is een korte film over kunstonderwijs binnen het voortgezet onderwijs. In Kunst op school?! onderzoekt een leerling het belang en het nut van kunstonderwijs. Hij vraagt zichzelf af waarom hij kunst op school krijgt en wat hij aan het vak heeft.

 • Beyond the maker movement in education Bekijk details

  Talk door Anthony Moschella, Vice President Makerbot. Wat is het effect van de groeiende maker movement op de inrichting van ons onderwijs en op de scholen?

Paginanavigatie