Bewegen

Bewegen is belangrijk voor kinderen, daar is iedereen het wel over eens. Maar hoe zit het met het effect van bewegen op hoe goed je iets onthoudt? Wat doe je als je kind liever op de bank zit te gamen? En hoe houd je een klas vol stuiterende kinderen onder controle (of kun je ze beter laten stuiteren)? In dit dossier staan weer veel lees-, kijk- en luistertips voor de opvoed- en onderwijsprofessional. 

Terug naar Opvoeding en Onderwijs

Boeken bij Bewegen

Jeugdboeken bij Bewegen

Websites bij Bewegen

 • Hoe kun je je kind stimuleren om meer te bewegen?

  Alles over sport is een initiatief van het Ministerie van VWS. In dit artikel staan oa beweegnormen en tips om je kind meer te laten bewegen.

 • Beweeg. Dat is goed voor je brein

  Een interview van J/M Ouders met 'beweegprofessor' Erik Scherder. Hij legt uit hoeveel invloed bewegen heeft op je brein.

 • Motorisch leren

  Een overzicht van theorieën die raken aan motorisch leren, samengesteld door de Kennisbank Sport en Bewegen.

 • Gezonde school

  Wil je als school het themacertificaat Bewegen en Sport van het vignet Gezonde School halen? Dit zijn de criteria waar je als school aan moet voldoen.

 • Beter spelen en bewegen met kleuters

  In deze podcast spreekt Don Zuiderman met Mariska Beenhakker en Theo de Groot, de schrijvers van het boek "Beter spelen en bewegen met kleuters".

 • Bewegingsonderwijs in Nederland

  Op de website Onderwijs in Cijfers presenteren het Ministerie van OCW, DUO en CBS de meest recente cijfers over bewegingsonderwijs in Nederland.

Video's bij bewegen

Er zijn op dit moment geen resultaten over dit onderwerp beschikbaar.