Gitaar leren spelen via Youtube met Justin Sandercoe

Muzieklessen op Youtube kunnen als aanvulling op lessen in een 'live'omgeving een prima medium zijn. Gitaar is nog steeds een van de meest populaire muziekinstrumenten.Het is dan ook niet verwonderlijk dat een gitarist de meest succesvolle muziekleraar op Youtube is.

Terug naar Online muziek leren spelen

 

 

En dan hebben we het over Justin Sandercou met meer dan 25.000 bezoekers per dag! Dat succes is niet alleen te herleiden tot de didactische, muzikale kwaliteit van zijn filmpjes, de compleetheid van zijn lessen, dat hij met zijn gitaarlessen een pionier was op Youtube of het feit dat hij speelde in de band van Katie Melua. Nee, ik denk dat de manier waarop hij die filmpjes aanbiedt, de bron van succes is geweest. Hij biedt ze namelijk gratis aan met de vraag om een vrijwillige financiele bijdrage. Zelf geeft hij toe dat hij misschien wel rijker was geworden als hij geld voor zijn lessen zou hebben gevraagd, maar die meeropbrengst staat voor hem niet in verhouding tot het bereik dat hij heeft. Indirect verdiende hij ook aan de opbrengst van filmmuziek, doordat Sony hem via Youtube op het spoor kwam. Zijn lessen heeft hij ondergebracht als een samenhangend geheel in een website met verwijzingen naar Youtube.

Zie hieronder een voorbeeldfilmpje uit de beginnerscursus over het spelen van een D akkoord. Hij legt het in het Engels uit, maar de Nederlandse vertaling kun je in gedrukte vorm als PDF downloaden