Online leren spelen

Een instrument leren spelen via videolessen op Youtube? Bewegend beeld is bij uitstek geschikt om te laten zien hoe je een instrument bespeelt: houding, vingerzetting, de combinatie met het geproduceerde muzikale geluid, met mondelinge toelichting. Je mist bij Youtube wel feedback op je muzikale verrichtingen. De 'Online muziekschool' biedt juist wel weer die combinatie van instructie, uitvoeren van de instructie en feedback.

 

Terug naar homepage "Muziek maken"

 • Online muziek leren spelen met Smartmusic Bekijk details

  Wanneer is online een instrument leren spelen effectief en in hoeverre is dat van toepassing op de online tool Smartmusic? De snelheid, mate en aard van feedback, dat wil zeggen van corrigerende en adviserend commentaar door een docent op afstand is naar mijn mening mede bepalend voor de vorderingen die je als leerling kunt maken in je spel of zang.

 • Op de Online muziekschool zang-, piano- en gitaarles volgen Bekijk details

  Een instrument willen leren spelen of leren zingen en zelf de momenten bepalen, waarop je les neemt ? De Online Muziekschool biedt al enige tijd internetcursussen aan voor gitaar en zang.

 • Gitaar leren spelen via Youtube met Justin Sandercoe Bekijk details

  Muzieklessen op Youtube kunnen als aanvulling op lessen in een 'live'omgeving een prima medium zijn. Gitaar is nog steeds een van de meest populaire muziekinstrumenten.Het is dan ook niet verwonderlijk dat een gitarist de meest succesvolle muziekleraar op Youtube is.

 • Jazzpiano leren spelen via Youtube Bekijk details

  Youtube biedt voor leergierige muzikanten soms verrassende filmpjes, waarin notenschrift, video, geluid en tekstuele toelichting op een verhelderende manier worden samengebracht.

 • Online leren drummen Bekijk details

  In andere artikelen ben ik ingegaan op het online leren bespelen van een muziekinstrument, gitaar, piano, zang met besprekingen van websites die ertoe doen. In het boek 'drummen voor dummies' werd ik onlangs gewezen op de aanbevolen website www.onlinedrummer.com boordevol videolessen, bladmuziek van songs, riffs, oefeningen:

 • Leren drummen voor gevorderden met de app Drum Clinic HD Bekijk details

  Ben je al een redelijk gevorderd popdrummer en wil je je techniek verbeteren dan biedt de speciaal voor de iPad, iPhone ontwikkelde app Drum Clinic HD uitkomst.

 • Youtubefilmpjes als ondersteuning bij gitaarles Bekijk details

  Het leren bespelen van een muziekinstrument, zoals een gitaar, verloopt lang niet altijd meer via de docent, die de leerling louter met behulp van fysieke bladmuziek oefeningen meegeeft, laat voorspelen en daarop aanwijzingen geeft. Soms kan een beroemde instrumentalist op Youtube bepaalde speeltechnieken, houdingen net weer anders of aansprekender uitleggen dan de docent en de leerling kan het op zijn gemak meerdere keren thuis bekijken.