Nederlandse muziekuitgever komt met app voor de iPad

De uitgeverij van MCN, Donemus, heeft een app ontwikkeld voor de iPad. Het is een PDF-reader die gericht is op muziektoepassingen. De iPad kan b.v. worden gebruikt als digitale lessenaar voor bladmuziek in PDF formaat. De app bestaat verder uit een een tuner, metronoom en geluidsrecorder.De Donemus app is gratis inclusief 10 partituren.

 

Vanuit de app kan men direct in de webshop van Donemus duizenden partituren en partijen tegen betaling downloaden en gebruiken. Met een extern USB-voetpedaal kan men eenvoudig navigeren door de muziek.

Met de nieuwe iPad die binnenkort beschikbaar is, is de resolutie van een PDF op de iPad gelijk aan papier. Steeds meer musici gebruiken de iPad ook tijdens professionele concerten. Met de Donemus app zal het gedigitaliseerde archief zeer laagdrempelig toegankelijk zijn. Donemus zal deze app uitgebreid demonstreren tijdens de komende Frankfurt Musik Messe.

De belangrijkste kenmerken van de app:

  • Eenvoudig beheer van de eigen collectie bladmuziek in PDF
  • Navigeren door het stuk met een vingerbeweging of USB-voetpedaal
  • Aantekeningen maken in de bladmuziek die worden bewaard
  • Verwerken van toevoegingen en markeringen
  • De pagina's kunnen op verschillende wijzen worden ververst' 'b.v. door het splitsen van de bovenste en onderste helft van de pagina.

De Donemus Music Sheet App is gratis te downloaden in de App Store

Bron: website Muziek Centrum Nederland

Ga voor meer informatie over iPadtoepassingen voor muzikanten naar de muziekblog van Bibliotheek Rotterdam.