Elektrische deelauto's in Middelburg

Gepubliceerd op: 6 mei 2021 14:26

Vanaf vandaag zijn er twee elektrische deelauto’s in de binnenstad van Middelburg beschikbaar voor bedrijven én particulieren. Met verschillende partijen is afgelopen periode hard gewerkt aan de opstart van dit initiatief.

Voordelen van autodelen

Het deelauto project in Middelburg is geïnitieerd door Stichting Duurzame Mobiliteit (SDMZ) en Gemeente Middelburg. SDMZ is op meerdere plekken in Zeeland actief met het uitrollen van deelauto’s en zag ook in Middelburg kansen.

(Foto van de auto met laadpaal aan de achterzijde van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland)

Igor Quik, programmamanager SDMZ zegt:

Wij zijn al een tijd bezig met autodelen in Zeeland en hebben geleerd dat een belangrijke succesfactor het hebben van voldoende massa is. In de binnenstad van Middelburg zijn tal van particulieren en bedrijven die we kunnen ontzorgen met deelmobiliteit. Parkeren in de drukke binnenstad is soms lastig en het hebben van een (tweede) vergunning is vaak duur. Het kan daarom goedkoper zijn om je eigen auto de deur uit te doen en gebruik te maken van de deelauto’s.
 

Hoe werkt het? Waar staan ze?

De eerste twee elektrische deelauto's staan vlak bij het station op de Kousteensedijk achter de Bibliotheek en naast een hotel op de hoek van Achter de Houttuinen en het Armeniaans Schuitvlot. Eén van de deelauto's kan van start dankzij commitment van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland en Rabobank Walcheren/Noord-Beveland. Zij starten met een zakelijk abonnement waarmee medewerkers zakelijke ritten kunnen rijden. Maar ook inwoners en bezoekers van Middelburg kunnen gebruik maken van deze auto.

De deelauto’s zijn ook 24/7 beschikbaar voor particulieren en andere bedrijven. Aanmelden doe je gemakkelijk via de website van SDMZ. Als particulier kun je kiezen om gebruik te maken via prepaid tegoed of een persoonsabonnement. Als bedrijf kun je een zakelijk abonnement afnemen. De deelauto’s zijn te gebruiken via deelplatfom GoodMoovs. Na aanmelding op de website van SDMZ kun je de GoodMoovs-app downloaden en zo deelauto’s reserveren, openen en betalen.

Online informatieavond

Maandag 31 mei 2021
19:30-20:30 uur
Online talkshow Kick off Elektrische Deelauto

Wil je meer weten over het elektrisch autodelen in het algemeen of heb je belangstelling voor deze deelauto's, meld je dan aan voor de online bijeenkomst hierover via redactie@energiezeeland.nl.