Actueel in Zeeland

Ben je zelf bij een energie-initiatief betrokken? Dan nodigen we je van harte uit om dit te melden: redactie@energiezeeland.nl. Wie weet wordt jouw initiatief ook in het zonnetje gezet. 

Resultaat 1 - 10 (van 142)

 • Wij in Aardgasvrij Bekijk details

  4 augustus 2022

  Wil jij als bewoner jouw rol pakken in de overgang naar aardgasvrij wonen? Of ben je als gemeenteambtenaar bezig met de warmtetransitie? Dan weet je dat een goede samenwerking tussen gemeente en bewoners cruciaal is. Kom naar de bijeenkomst in Zeeland en laat je inspireren!

 • Gastdocenten gezocht voor energie en klimaatlessen Bekijk details

  21 juli 2022

  Word jij de nieuwe, Zeeuwse energietransitie-gastdocent voor NME-Zeeland?

 • Hulp bij aanvraag energietoeslag Bekijk details

  16 juni 2022

  Veel huishoudens die mogelijk recht hebben op de energietoeslag van 800 euro en deze zelf dienen aan te vragen, hebben zich nog niet gemeld bij de gemeente. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid roept daarom de hulp in van een groot aantal organisaties om de toeslag extra onder de aandacht te brengen van huishoudens met een laag inkomen. Misschien heb jij ook recht op energietoeslag van de overheid. Bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de ZB helpen we mensen met het aanvragen...

 • Pubquiz week Bekijk details

  10 mei 2022

  Maandagmorgen 9 mei hebben meer dan 20 studenten van University College Roosevelt (UCR) meegedaan aan een pubquiz over Energie en Klimaat in de ZB in Middelburg.

 • Winnaars Energy Battle Zeeland 2022 Bekijk details

  31 maart 2022

  Het team van Pontes het Goese Lyceum heeft de eerste prijs van de vakjury gewonnen bij de Finale van de Energy Battle. Op 24 maart presenteerden zij hun originele idee: Mossel Scrub.

 • Keuzevak duurzame energie nu echt van start in Technum Bekijk details

  4 januari 2022

  Zonnepanelen leggen, aan de slag met windenergie en kennismaken met warmtepompen.

 • Energy Battle Zeeland 2021-2022 Bekijk details

  19 oktober 2021

  Acht scholen van het voortgezet onderwijs doen dit jaar mee aan de Energy Battle. Circa twintig 2 en 3e klassen, van vmbo tot en met gymnasium, starten tussen september en december met de wedstrijd. De docenten werken met de leerlingen in teams aan een opdracht van bedrijven. De finale vindt plaats op 24 maart 2022 in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg. Iedereen is welkom bij de finale volgens de dan geldende richtlijnen.

 • Klimaatkennisbank Schouwen Bekijk details

  26 augustus 2021

  Klimaatverandering is een actueel thema, maar wat merken we er zelf van en wat kunnen we eraan doen?

 • Code groen, tv-serie op Omroep Zeeland Bekijk details

  5 augustus 2021

  In 2050 moet Nederland energieneutraal zijn. Wat doet Zeeland om de klimaatdoelstellingen te bereiken? En wat kun jij doen?

 • Duurzame energie in de glastuinbouw Kapelle Bekijk details

  5 augustus 2021

  Zonnepanelen op een waterbassin heeft veel voordelen.

Paginanavigatie