Actueel in Zeeland

Ben je zelf bij een energie-initiatief betrokken? Dan nodigen we je van harte uit om dit te melden: redactie@energiezeeland.nl. Wie weet wordt jouw initiatief ook in het zonnetje gezet. 

Resultaat 1 - 10 (van 147)

 • Restwarmte van industrie voor dorp Hoek in Zeeuws-Vlaanderen Bekijk details

  31 januari 2023

  In Hoek wordt gewerkt aan een landelijke primeur. De restwarmte van de fabriek van Dow Benelux gaat gebruikt worden om de inwoners van het dorp van warm water te voorzien. Daar komt heel wat bij kijken, maar het is een flinke stap in de verduurzaming van de omgeving.

 • Zeeland krijg praktijklaboratorium voor duurzame waterstof Bekijk details

  24 november 2022

  Er komt een praktijklab duurzame waterstof in de provincie Zeeland. Scalda- en HZ-studenten en mensen, die zich willen bij- of omscholen, krijgen in het lab les over duurzame waterstof. Ook krijgt het een spilfunctie in het Zeeuwse onderzoek naar deze groene energiedrager.

 • Elektrische deelauto's in Zeeland Bekijk details

  17 november 2022

  Op diverse plaatsen in Zeeland zijn elektrische deelauto’s beschikbaar voor bedrijven én particulieren. Met verschillende partijen is afgelopen periode hard gewerkt aan de opstart van dit initiatief.

 • Filmpje over isolatie Bekijk details

  10 november 2022

  In 2050 moet Nederland energieneutraal zijn. Wat doet Zeeland om de klimaatdoelstellingen te bereiken? Omroep Zeeland zendt een serie uit over energie en klimaat: Code Groen.

 • Ecologische voetafdruktest bij Wetenschapsdag Bekijk details

  4 oktober 2022

  Bijna 200 kinderen hebben de Ecologische Voetafdruktest gedaan tijdens de Wetenschapsdag in ZB. De prijswinnaars zijn bekend: Sam had de beste score: 17 punten, 2e is Gitte, 3e is Abel. Daarnaast hebben we nog 3 prijswinnaars geloot: Jada, Arianne en Sharda. Zij krijgen naast een reep chocolade van ZB ook nog een energiekostenmeter van Delta Energie. Wil je zelf kijken wat jouw score is? Of wil je het Klokhuisfilmpje nog zien?

 • Wij in Aardgasvrij Bekijk details

  4 augustus 2022

  Wil jij als bewoner jouw rol pakken in de overgang naar aardgasvrij wonen? Of ben je als gemeenteambtenaar bezig met de warmtetransitie? Dan weet je dat een goede samenwerking tussen gemeente en bewoners cruciaal is. Kom naar de bijeenkomst in Zeeland en laat je inspireren!

 • Gastdocenten gezocht voor energie en klimaatlessen Bekijk details

  21 juli 2022

  Word jij de nieuwe, Zeeuwse energietransitie-gastdocent voor NME-Zeeland?

 • Hulp bij aanvraag energietoeslag Bekijk details

  16 juni 2022

  Veel huishoudens die mogelijk recht hebben op de energietoeslag van 800 euro en deze zelf dienen aan te vragen, hebben zich nog niet gemeld bij de gemeente. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid roept daarom de hulp in van een groot aantal organisaties om de toeslag extra onder de aandacht te brengen van huishoudens met een laag inkomen. Misschien heb jij ook recht op energietoeslag van de overheid. Bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de ZB helpen we mensen met het aanvragen...

 • Pubquiz week Bekijk details

  10 mei 2022

  Maandagmorgen 9 mei hebben meer dan 20 studenten van University College Roosevelt (UCR) meegedaan aan een pubquiz over Energie en Klimaat in de ZB in Middelburg.

 • Winnaars Energy Battle Zeeland 2022 Bekijk details

  31 maart 2022

  Het team van Pontes het Goese Lyceum heeft de eerste prijs van de vakjury gewonnen bij de Finale van de Energy Battle. Op 24 maart presenteerden zij hun originele idee: Mossel Scrub.

Paginanavigatie