Actueel in Zeeland

Ben je zelf bij een energie-initiatief betrokken? Dan nodigen we je van harte uit om dit te melden: redactie@energiezeeland.nl. Wie weet wordt jouw initiatief ook in het zonnetje gezet. 

Resultaat 71 - 80 (van 148)

 • Plannen voor zonneparken Bekijk details

  7 augustus 2017

  Op elf plekken in Zeeland wordt serieus gewerkt aan de oprichting van particuliere zonneparken. De overheid bevordert dit via de postcoderoosregeling. Zeeuws-Vlaanderen loopt voorop.

 • Energie uit afvalwater Bekijk details

  26 juli 2017

  Waterschap Scheldestromen wil dat dat de zuivering van rioolwater vanaf begin 2018 meer stroom oplevert dan verbruikt. Tot nu toe kost het schoonmaken van het Zeeuwse afvalwater juist veel energie.

 • HZ studenten doen mee met Solarboot in Monaco Bekijk details

  13 juli 2017

  Van 11 tot en met 15 juli zijn studenten van HZ in Vlissingen, opleiding Engineering, aanwezig in Monaco voor hun deelname aan de Monaco Solar & Electric Boat Challenge.

 • HZ studenten spelen met Stroom(ing) Bekijk details

  7 juli 2017

  Het lectoraat Delta Power (HZ) gaat aan de slag met het project "Spelen met Stroom(ing)". Dit project richt zich op een flexibele inzet van een getijcentrale.

 • Zonkracht Middelburg zoekt nog deelnemers Bekijk details

  7 juli 2017

  Je wilt je energienota naar beneden brengen en je energie zelf duurzaam opwekken? Je wilt zonnepanelen, maar kan of mag deze niet plaatsen? Dan is deelname aan een postcoderoosproject voor jou de oplossing. Postcoderoos wil zeggen dat zonnepanelen niet op het eigen dak worden gelegd, maar collectief op een dak of veld in de buurt.

 • Zeeland haalt afspraken windenergie niet Bekijk details

  22 juni 2017

  Zeeland redt het waarschijnlijk niet om in 2020 de afgesproken hoeveelheid windenergie op te wekken. Dat neemt niet weg dat Zeeland, vergeleken met andere provincies, op de goede weg is. Dat concludeert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

 • Start bouw zonnepark Middelburg Bekijk details

  22 juni 2017

  Binnen enkele weken start het bedrijf Groen Leven met de bouw van een zonnepark naast woonboulevard De Mortiere bij Middelburg.

 • Zonnepanelen voor de wijk of het dorp Bekijk details

  14 juni 2017

  Het Energieservicepunt Zeeland organiseerde een inspirerende avond in Goes over energiecoöperaties en de postcoderoos (PCR) op 13 juni. Als jouw dak niet geschikt is voor zonnepanelen, of als je in een appartement of monument woont dan is de postcoderoosregeling een optie.

 • Klimaatverandering en duurzame energie Bekijk details

  29 mei 2017

  Jongeren uit Middelburg, Gdansk, Herning en Roeselaere doen aanbevelingen over klimaatverandering en energie voor de EU. Zij hebben Taskforces gevormd in het kader van Our Democratic Europe en organiseren conferenties over o.a. energie en klimaat.

 • Zeeuws jaar van de energie Bekijk details

  11 april 2017

  In het Zeeuws jaar van de energie ontwikkelen en organiseren Zeeuwse overheden, maatschappelijke organisaties en bedrijven projecten en activiteiten om energie, in de breedste zin van het woord, onder de aandacht te brengen.

Paginanavigatie