Actueel in Zeeland

Ben je zelf bij een energie-initiatief betrokken? Dan nodigen we je van harte uit om dit te melden: redactie@energiezeeland.nl. Wie weet wordt jouw initiatief ook in het zonnetje gezet. 

Resultaat 51 - 60 (van 148)

 • Huurwoningen verduurzamen Bekijk details

  23 oktober 2018

  Het is een megaklus: 40.000 huurwoningen verduurzamen, hoe doe je dat?

 • Klimaatafspraken op zijn Zeeuws Bekijk details

  3 september 2018

  De transitie naar duurzame energie is een grote opgave, die Zeeland breed wil oppakken. De Provincie organiseerde een brede energiedialoog, waaruit is gebleken dat veel partijen samen aan de slag willen. De ambities voor de opwekking van duurzame energie, maatregelen in en om gebouwen en energiesystemen lees je hieronder.

 • Waarom kiezen voor een warmtepomp? Bekijk details

  18 juni 2018

  Investeren in een warmtepomp. Steeds meer mensen in onze provincie, maar ook daarbuiten, kopen ze. Dat zien zowel installatiebedrijven van cv-ketels en warmtepompen als de branche-organisatie UNETO-VNI.

 • Stroom uit Zeeuwse windmolens Bekijk details

  18 juni 2018

  Vanaf de zomer van 2018 staan er aan de rand van Middelburg drie windmolens waarvan de stroom wordt verkocht aan PZEM en daarna geleverd aan Zeeuwse instellingen en bedrijven.

 • Klimaattop Bekijk details

  18 mei 2018

  Zeeland houdt samen met Noord-Brabant en Limburg op 4 juni een klimaattop voor Zuid-Nederland.

 • Verwarming via rioolwarmte in Goes Bekijk details

  24 april 2018

  Gemeente Goes, RWS, partner in wonen en Marsaki in Goes zijn 23 april gestart met het laten aanleggen van buizen voor riothermie.

 • Testcentrum getijdenturbines in Grevelingendam Bekijk details

  24 april 2018

  Bij de spuisluis in de Grevelingendam zijn de werkzaamheden gestart voor de bouw van het Tidal Technology Centre. Bij het testcentrum kunnen bedrijven straks verschillende waterturbines uitproberen. Vooral de locatie van het nieuwe testcentrum is uniek.

 • Zonneweide van Energie Werkt op Schouwen-Duiveland Bekijk details

  12 april 2018

  Coƶperatie Energie Werkt op Schouwen-Duiveland (EWSD) is een uniek samenwerkingsverband op initiatief van Ondernemerskring Schouwen-Duiveland en werkvoorzieningsbedrijf De Zuidhoek. De coƶperatie zet concrete stappen op weg naar een groener en duurzamer en uiteindelijk energieneutraal eiland.

 • Monumentenpaspoort voor duurzame energie Bekijk details

  29 maart 2018

  Eigenaren van Zeeuwse monumentenpanden hebben veel belangstelling voor een monumentenpaspoort. Daarin wordt rekening gehouden met de specifieke mogelijkheden en beperkingen bij een monument.

 • Zeeuwse energiedialoog: Parijs op z'n Zeeuws Bekijk details

  29 maart 2018

  De transitie naar duurzame energie is een grote opgave, die we in Zeeland breed willen oppakken. Eind 2017 is een brede energiedialoog gehouden, waaruit is gebleken dat veel partijen samen aan de slag willen. Samen willen we toewerken naar een Regionale Energiestrategie voor Zeeland.

Paginanavigatie