Energie - voor Zeeuwen

Terug naar Energie

Agenda

 • Energy Battle Zeeland, de finale

  Welk team heeft op maandagavond 13 februari 2023 het beste idee in de finale van de Energy Battle?

  maandag 13 februari 2023, van 19:00 tot 21:00

  ZB Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7, 4331 JE Middelburg

 • Webinar Ontcijfer je energierekening

  In 2023 gaan we een stapje verder met het ontcijferen van je energierekening in een gratis webinar. Wil jij ook meer weten over dit onderwerp? Meld je dan snel aan voor het webinar op dinsdagavond op 31...

  dinsdag 31 januari 2023

  via de computer, tablet of telefoon

 • Duurzaamheidsbeurs Terneuzen

  Wie zijn huis wil verduurzamen, kan donderdag 2 februari bruikbare informatie opdoen op de Duurzaamheidsbeurs in de C03Campus, het voormalige Bio Base in Terneuzen. De beurs is bedoeld voor particulieren...

  donderdag 2 februari 2023, van 15:00 tot 20:30

  CO3 Campus, Zeelandlaan 2 in Terneuzen

 • Kledingbeurs

  De kledingindustrie is een van de meest vervuilende industrieën. Tweedehands kleding is een veel duurzamere keuze. En tegenwoordig helemaal hip door niet alleen kleding te hergebruiken, maar ook te restylen....

  vrijdag 10 februari 2023, van 13:30 tot 16:00

  ZB Bibliotheek van Zeeland

 • Evenement HIER opgewekt

  Op dinsdag 14 februari 2023 vindt de 11e editie van het Evenement HIER opgewekt plaats: het grootste landelijke evenement voor en over lokale duurzame energie-initiatieven in Nederland.

  dinsdag 14 februari 2023

  Theater De Flint, Amersfoort

 • Klimaatweek 2023

  De Nationale Klimaatweek is van 30 oktober t/m 5 november 2023. Noteer het op de kalender en bedenk alvast wat je zelf kunt doen in die week.

  30 oktober 2023 t/m 5 november 2023

  overal in Nederland

Actueel in Zeeland

Meer

Boeken over klimaat en energie

 • Maarten van Andel De groene kans

  Overzicht van mogelijkheden om de overstap van fossiele brandstoffen naar andere energiedragers succesvol te laten verlopen.

  Gedrukt boek

 • Pop down/melt up

  Met de sloop van de kolencentrale van Borsele als vertrekpunt schetsen kunstenaars mogelijke toekomstscenario's in het kader van de energietransitie.

  Gedrukt boek

Meer te leen in de Zeeuwse Bibiliotheken

Zeeuws Energieakkoord

Naar de website Zeeuws energieakkoord

In onze energiestrategie geven we weer hoe we de klimaat- en energiedoelen in Zeeland gaan invullen en gaan halen.

Duurzaam Bouwloket

Naar de website

Bewoners van alle Zeeuwse gemeenten kunnen met hun vragen over het energiezuinig, comfortabel en duurzaam maken van hun woning terecht bij het Duurzaam Bouwloket (DBL). Het advies van DBL wordt gefinancierd door de gemeente en wordt daarom gratis en onafhankelijk aangeboden. 

Energiek Zeeland

Energiek Zeeland logo

Voor jou als woningeigenaar is het vaak lastig om te bepalen hoe je je woning het slimst kunt verduurzamen. Wat is er allemaal mogelijk? In welke volgorde en door welke partijen kun je de maatregelen het beste laten uitvoeren? Welke subsidies zijn er? Energiek Zeeland helpt woningeigenaren hierbij. Met onafhankelijke en vrijwillige Zeeuwse woningambassadeurs en met Zeeuwse aannemers en installateurs. Jouw woning en jouw wensen staan hierbij centraal.