Acht scholen doen dit jaar mee aan de Energy Battle van de Etalage energie, Energiezeeland.nl. Circa 20 klassen starten tussen september en december met de wedstrijd. De docenten werken met de leerlingen in teams aan een opdracht van bedrijven. De finale vindt plaats op 3 februari 2022 in de ZB Middelburg.

Over de wedstrijd rondom energie, duurzaamheid en circulaire economie
De wedstrijd is bedoeld voor de klassen 1, 2 en/of 3 van het voortgezet onderwijs. Per school zijn er één of meerdere bedrijven als opdrachtgever gezocht. Zij geven samen met de organisatoren een gastles, kunnen een excursie verzorgen en maken deel uit van de jury bij de voorronde op de school. De beste leerlingenteams pitchen voor een vakjury en een jongerenjury in de finale op 3 februari 2022. Gedeputeerde van de Provincie Zeeland, Jo-Annes de Bat, verzorgt de prijsuitreiking.

De deelnemende scholen bij de 7e editie van de Energy Battle
Dit schooljaar doen de volgende scholen mee:
- Scheldemond College in Vlissingen
- Pontes Goese Lyceum, Locatie Oranjeweg in Goes
- Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee
- Calvijn College Locatie Klein Frankrijk in Goes
- Calvijn College Locatie Stationspark in Goes
- ‘t Rijks in Bergen op Zoom
- Lodewijk College Locatie Oude Vaart in Terneuzen
- Christelijke Scholengemeenschap Walcheren Locatie van de Perre in Middelburg

De bedrijven die de opdrachten verstrekken aan de leerlingen
De bedrijven zijn o.a. de Zeeuwse reinigingsdienst, Pure Blue in Hulst, Twigt-Om in Wolphaartsdijk, De Zeeuwse Stromen in Renesse, Multitech in Tholen, Gemeente Middelburg, Terra Maris in Oostkapelle en De Woongaard in Serooskerke.

Vragen?
Neem dan contact op met redactie@energiezeeland.nl