Energie - voor jeugd en jongeren

Terug naar Energie

Klokhuisserie en Meet Up over de ecologische voetafdruk

Op dinsdag 24 mei 2022 was de Klokhuis Meet Up, een productie van ZB Bibliotheek van Zeeland (ZB) in samenwerking met informatief jeugdprogramma Het Klokhuis (NTR). Van 11.00 tot 11.45 uur konden alle kinderen uit groep zeven en acht thuis of op school meedoen aan de interactieve livestream over ‘Het Klokhuis over de Voetafdruk’ vanuit de ZB in Middelburg. Tijdens de Meet Up praatte Klokhuispresentator Nizar El Manouzi met gasten en basisschoolklassen verder over de vijfdelige serie Het Klokhuis over de Voetafdruk, die vanaf 17 mei wekelijks op tv is. Alle afleveringen en de Meet Up zijn terug te kijken.

Meer informatie over Klokhuis voetafdruk

Energy Battle

Acht schoollocaties deden mee met in totaal 20 klassen. De finale was op 24 maart 2022 in ZB Bibliotheek van Zeeland in Middelburg.

Info voor jouw werkstukken en presentaties

Hier vind je informatie voor je werkstuk of spreekbeurt. Ingedeeld naar basisschool groep 5/6, groep 7/8 en voortgezet onderwijs klas 1/2.

Boeken, websites, filmpjes en animaties over alle energiebronnen,  zonne-energie, windenergie, aardgas, aardolie, biomassa, elektriciteit, kernenergie, steenkool. Maar ook informatie over afval, broeikaseffect en meer.

Kinderklimaattop 2021

Wat zijn de beste ideeën die de kinderen bedacht hebben? Je ziet het in dit filmpje dat minder dan 2 minuten duurt. 

Wat is klimaatverandering?
In het filmpje hieronder (2.52 minuten) legt de Jonge klimaat beweging in een animatie uit wat klimaatverandering is.

Nieuwe aanwinsten