Voorlopig energielabel voor 5 miljoen huizen

Gepubliceerd op: 23 januari 2015 14:30

energielabels

Ongeveer 5 miljoen huiseigenaren krijgen vanaf deze week een voorlopig energielabel voor hun huis toegestuurd. Het voorlopige label is gebaseerd op openbare gegevens uit het Kadaster (type huis, grootte, bouwjaar) en op gegevens van vergelijkbare huizen. Het label varieert van A (zeer zuinig) tot G (zeer onzuinig).

Verplicht voor verkopers en verhuurders

Met een energielabel kunnen kopers en huurders in één oogopslag zien of een woning zuinig of onzuinig is. Dat is handig, want een keuze voor een zuinige woning betekent een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot, dus beter voor het milieu!
Verkopers en verhuurders zijn verplicht om aan kopers en huurders een energielabel te geven. Ze moeten het nog wel het voorlopige energielabel officieel laten omzetten in een definitief label. Voor het definitieve label moet een huiseigenaar doorgeven welke maatregelen inmiddels zijn getroffen die nog niet in het voorlopige label zijn verwerkt. Denk aan isolatie, een zuinige cv-ketel, dubbel glas, de warmwatervoorziening, de ventilatie en zonnepanelen. Dat kan met een webtool snel, eenvoudig en tegen weinig kosten.

Meer informatie:
Filmpje op Omroep Zeeland
Energielabel.nl