Nieuwe subsidie voor pelletkachels, zonneboilers, warmtepompen en biomassaketels

Gepubliceerd op: 15 januari 2016 10:39

Wil je zelf duurzame energie opwekken? Dan kun je vanaf 4 januari 2016 subsidie aanvragen voor zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. Dan gaat de landelijke Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) van het ministerie van Economische Zaken open. De regeling is bestemd voor particulieren, bedrijven en woningcorporaties. In 2016 is er €70 miljoen subsidie beschikbaar.

De hoogte van de subsidie hangt af van het soort zonneboiler, warmtepomp, biomassa ketel of pelletkachel en van de energieprestatie. Indicatieve subsidiebedragen zijn €650 voor een zonneboiler, €500 voor een pelletkachel en €1500 voor een warmtepomp. Er is geen landelijke subsidieregeling meer voor zonnepanelen.

Hoe kan ik deze subsidie aanvragen?

Vanaf 4 januari om 9.00 uur kun je de subsidie aanvragen via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland: www.rvo.nl/isde. Hiervoor heb je wel DigiD (als particulier) of eHerkenning (als bedrijf) nodig. Op deze website vindt je ook meer informatie. RVO behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst.

Waarom deze subsidie?

De overheid gaat de komende jaren stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Ook levert het huishoudens een flink lagere energierekening op. Via de ISDE worden particulieren en zakelijke gebruikers die zelf duurzame energie willen opwekken financieel ondersteund. De omslag naar een duurzamere energievoorziening kan zo samen worden gemaakt.

Meer informatie

www.rvo.nl/isde