Landelijke subsidie voor isolatiemaatregelen bijna benut

Gepubliceerd op: 7 december 2016 15:58

Woningeigenaren die willen isoleren met gebruik van de landelijke subsidieregeling ‘Energiebesparing eigen huis’ moeten zich haasten. De afgelopen maanden is er een groot aantal aanvragen binnengekomen bij de Rijksoverheid. De verwachting is dat het budget van de eerste ronde (€ 20,5 miljoen) op korte termijn op zal raken. Ben je benieuwd of het isoleren van de woning interessant is voor jouw woonsituatie, of heb je een vraag over de subsidieregeling? Laat je gratis en onafhankelijk adviseren door het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket.

Energiebesparing eigen huis

De landelijke subsidieregeling ‘Energiebesparing eigen huis’ maakt het mogelijk om circa 20% van de kosten terug te vragen bij de Rijksoverheid. Om in aanmerking te komen voor de subsidie moeten er minimaal twee energiebesparende maatregelen worden toegepast. Een belangrijk aandachtspunt is dat de subsidie-aanvraag gedaan moet worden voordat de maatregelen zijn uitgevoerd.

Voor meer informatie over de regeling kun je terecht op de website van het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket.
Vragen? Dan kun je die stellen door te mailen of te bellen (072 – 743 39 56). 

Warm wonen weken

Laat je woning isoleren tijdens de ‘Warm Wonen Weken’ en ontvang 10% korting op de maatregelen: dak-, vloer-, bodem,- gevel,-, spouwmuurisolatie en het vervangen van glas. Dit is een actiecampagne van het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket in samenwerking met regionale uitvoerende bedrijven. Je komt alleen in aanmerking voor de 10% korting als je de offerteaanvraag voor 1 maart 2017 doet via het Duurzaam Bouwloket. Ga naar de actiepagina voor meer informatie.