Doe de energiesubsidie check

Gepubliceerd op: 28 januari 2020 15:01

Particuliere woningeigenaren die aan de slag gaan met energiebesparende en -opwekkende maatregelen kunnen ook dit jaar weer gebruik maken van een aantal (subsidie)regelingen.

Bekijk welke regelingen er landelijk, provinciaal en in jouw gemeente van kracht zijn. Alvast drie landelijke regelingen:

Subsidie voor woningisolatie
Woningeigenaren die na 15 augustus 2019 minimaal 2 isolatiemaatregelen hebben toegepast en voldoen aan de gestelde voorwaarden, kunnen via de subsidieregeling energiebesparing eigen huis voor eigenaar en bewoner van Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) subsidie aanvragen. De maatregelen die hieronder vallen zijn onder andere: het plaatsen van isolerend glas, spouwmuur-, gevel-, dak-, vloer- en bodemisolatie. Woningeigenaren die hun huis volledig laten isoleren komen in aanmerking voor extra subsidie (subsidie voor een zeer energiezuinig pakket).

Subsidie voor zonneboilers en warmtepompen
Zowel particulieren als zakelijke gebruikers kunnen via de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) bij de Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) subsidie aanvragen voor een zonneboiler en/of warmtepomp. De subsidieaanvraag moet 6 maanden na installatie van het apparaat zijn ingediend en de investering moet al zijn gedaan.

BTW teruggave zonnepanelen
Particuliere woningeigenaren die zonnepanelen laten plaatsen, kunnen de btw op aanschaf en installatie (21 procent) terugvragen van de Belastingdienst. Bij een standaardpakket van 10 zonnepanelen (2.700 wattpiek) voor 4.400 euro levert dit 750 euro op.

Meer informatie op de website van Duurzaam Bouwloket
Daar vind je alle informatie over de beschikbare subsidie- en financieringsregelingen en de aanvraagprocedures.