Nieuwsoverzicht

Landelijk nieuws over energie

Resultaat 1 - 10 (van 74)

 • Klimaat op de agenda

  16 maart 2021

  Actievoerders en kerken in het hele land hebben een 'klimaatalarm' af laten gaan. Op zondag 14 maart om 15.00 uur werden kerkklokken geluid en maakten activisten herrie met onder meer pannendeksels, trommels, fluiten en toeters. Ook kwamen demonstranten op verschillende plaatsen bijeen.

  Bekijk details van Klimaat op de agenda

 • Vakmensen nodig voor energietransitie

  4 maart 2021

  Er zijn naar schatting 23.000 tot 28.000 extra werknemers nodig om de klimaatdoelen te halen. Tegelijkertijd daalt het aantal mensen met technische kwalificaties in vergelijkbaar tempo.

  Bekijk details van Vakmensen nodig voor energietransitie

 • Subsidie voor woningbezitters

  11 februari 2021

  Ook dit jaar is er weer een landelijke subsidieregeling beschikbaar voor particuliere woningeigenaren en zakelijke gebruikers (bedrijven) die willen verduurzamen. Via de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) - uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) - kun je subsidie aanvragen.

  Bekijk details van Subsidie voor woningbezitters

 • Staat jouw CV ketel nog op 80?

  25 januari 2021

  Zet 'm op 60!

  Bekijk details van Staat jouw CV ketel nog op 80?

 • De strijd om energie: e-book

  5 januari 2021

  De strijd om energie is een helder en toegankelijk geschreven boek. Iedereen die geïnteresseerd is in de actuele ontwikkelingen op het gebied van klimaat en energie zal dit boek met groeiende onrust lezen en de volle omvang van het probleem inzien. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie

  Bekijk details van De strijd om energie: e-book

 • Nieuwe tarieven en regelingen voor duurzame energie in 2021

  17 november 2020

  De nieuwe tarieven van Opslag Duurzame Energie (ODE) en Klimaattransitie zijn voor 2021 en 2022 vastgesteld. Ook komt er een nieuwe postcoderoosregeling aan.

  Bekijk details van Nieuwe tarieven en regelingen voor duurzame energie in 2021

 • Tips voor vloerisolatie

  6 oktober 2020

  Vloerisolatie zorgt ervoor dat de gevoelstemperatuur van de vloer met circa 2 graden verhoogd en het bespaart een hoop energie (circa € 250,- op jaarbasis).

  Bekijk details van Tips voor vloerisolatie

 • De echte cijfers over duurzame energie

  23 juli 2020

  Nederlanders denken dat we al veel meer duurzame energie hebben dan er in werkelijkheid is. Men schat dat 17 procent van de energie van de zon komt, terwijl dat nog niet één procent is. Ook de hoeveelheid windenergie en biomassa wordt fors overschat. Dit blijkt uit een onderzoek door Motivaction, in opdracht van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE).

  Bekijk details van De echte cijfers over duurzame energie

 • Nul-op-de-meter woningen

  9 juli 2020

  Het aantal nul-op-de-meter (NOM)-woningen blijft stevig groeien. Inmiddels wordt minimaal 5,4 procent van alle nieuwbouw nul-op-de-meter gebouwd. In 2019 lag dat percentage nog op 4 procent.

  Bekijk details van Nul-op-de-meter woningen

 • Zonnestroom in cijfers

  25 juni 2020

  Het vermogen van zonnepanelen is voor het eerst groter bij bedrijven dan bij woningen

  Bekijk details van Zonnestroom in cijfers