Nieuwsoverzicht

Landelijk nieuws over energie

Resultaat 1 - 10 (van 71)

 • Staat jouw CV ketel nog op 80?

  25 januari 2021

  Zet 'm op 60!

  Bekijk details van Staat jouw CV ketel nog op 80?

 • De strijd om energie: e-book

  5 januari 2021

  De strijd om energie is een helder en toegankelijk geschreven boek. Iedereen die geïnteresseerd is in de actuele ontwikkelingen op het gebied van klimaat en energie zal dit boek met groeiende onrust lezen en de volle omvang van het probleem inzien. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie

  Bekijk details van De strijd om energie: e-book

 • Nieuwe tarieven en regelingen voor duurzame energie in 2021

  17 november 2020

  De nieuwe tarieven van Opslag Duurzame Energie (ODE) en Klimaattransitie zijn voor 2021 en 2022 vastgesteld. Ook komt er een nieuwe postcoderoosregeling aan.

  Bekijk details van Nieuwe tarieven en regelingen voor duurzame energie in 2021

 • Tips voor vloerisolatie

  6 oktober 2020

  Vloerisolatie zorgt ervoor dat de gevoelstemperatuur van de vloer met circa 2 graden verhoogd en het bespaart een hoop energie (circa € 250,- op jaarbasis).

  Bekijk details van Tips voor vloerisolatie

 • De echte cijfers over duurzame energie

  23 juli 2020

  Nederlanders denken dat we al veel meer duurzame energie hebben dan er in werkelijkheid is. Men schat dat 17 procent van de energie van de zon komt, terwijl dat nog niet één procent is. Ook de hoeveelheid windenergie en biomassa wordt fors overschat. Dit blijkt uit een onderzoek door Motivaction, in opdracht van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE).

  Bekijk details van De echte cijfers over duurzame energie

 • Nul-op-de-meter woningen

  9 juli 2020

  Het aantal nul-op-de-meter (NOM)-woningen blijft stevig groeien. Inmiddels wordt minimaal 5,4 procent van alle nieuwbouw nul-op-de-meter gebouwd. In 2019 lag dat percentage nog op 4 procent.

  Bekijk details van Nul-op-de-meter woningen

 • Zonnestroom in cijfers

  25 juni 2020

  Het vermogen van zonnepanelen is voor het eerst groter bij bedrijven dan bij woningen

  Bekijk details van Zonnestroom in cijfers

 • Subsidies om je eigen huis te verduurzamen

  19 mei 2020

  Er zijn diverse mogelijkheden om je koophuis te verduurzamen. Niet alleen help je er het milieu mee, maar als het goed is bespaar je ook op je energierekening. Toch zijn de hoge kosten die ermee gemoeid zijn voor veel mensen een struikelblok. Welke subsidies zijn er precies?

  Bekijk details van Subsidies om je eigen huis te verduurzamen

 • Wint jouw idee op duurzame dinsdag?

  28 april 2020

  De eerste dinsdag van september is Duurzame Dinsdag. Een bijzondere dag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen in politiek Den Haag. Het kabinet neemt op deze dag de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst met honderden duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van onze samenleving. De meest duurzame, innoverende en onderscheidende ideeën en initiatieven maken kans op prijzen en de mogelijkheid om het idee of initiatief een extra impuls te geven.

  Bekijk details van Wint jouw idee op duurzame dinsdag?

 • Kolencentrales moeten minderen

  2 april 2020

  De elektriciteitsproductie van drie kolencentrales in de Eemshaven en op de Maasvlakte wordt nog dit jaar fors verlaagd om de CO2-uitstoot te verminderen.

  Bekijk details van Kolencentrales moeten minderen