Nieuwsoverzicht

Landelijk nieuws over energie

Resultaat 81 - 90 (van 91)

 • Elektrische auto levert energie aan huishoudens Bekijk details

  10 juni 2015

  Twintig zogenaamde retourpalen worden 9 juni door netbeheerder Stedin geinstalleerd in de Utrechtse wijk Lombok. De palen kunnen zowel stroom leveren als ontrekken aan elektrische auto´s. Zo kunnen de accu´s van elektrische auto´s gebruikt worden voor de opslag van zonne-energie. Het is voor de eerste keer in Nederland dat laadpalen gebruikt worden voor tweerichtingsverkeer.

 • Zonnepanelen delen Bekijk details

  9 juni 2015

  Er zijn steeds meer mensen die zelf geen dak hebben, maar toch willen investeren in zonnepanelen. Projecten waarbij mensen samen investeren in de zonne-energieparken groeien als kool.

 • Duurzaam Doe Je Zelf-show Bekijk details

  23 april 2015

  De Duurzaam Doe Je Zelf-show 2.0: een interactieve quiz voor jong en oud, voor hoger en lager opgeleide medewerkers. Kennisvragen, activiteiten en interactieve spellen wisselen elkaar af. Deelnemers krijgen zo op een aantrekkelijke manier inzicht in MVO en duurzaamheid.

 • Uitreiking P-NUTS Awards Bekijk details

  20 april 2015

  Op 16 april werden de P-NUTS Awards, dé aanmoedingsprijs voor lokale duurzame energie, uitgereikt in Theaters Tilburg. Een Zeeuwse inzending won de Mooiste Regionale Samenwerking Award. 71 initiatieven -een record- zonden dit jaar in voor de P-NUTS Awards. De inzendingen kwamen uit alle delen van het land, één inzending kwam uit buurland België. De uitreiking van de P-NUTS Awards vond plaats tijdens de themadag ‘Samen werken aan duurzame energieregio’s’.

 • Voor het eerst bewezen dat CO2 het broeikaseffect versterkt Bekijk details

  6 maart 2015

  Wetenschappers zijn er voor het eerst in geslaagd om buiten het laboratorium te bewijzen dat CO2 ervoor zorgt dat er meer warmte van de zon wordt vastgehouden en het natuurlijke broeikaseffect versterkt wordt.

 • Zoutkristallen als alternatief voor de huidige zonnepanelen Bekijk details

  16 februari 2015

  Een gangbare zonnecel bevat silicium. Silicium is een halfgeleider. De foto-elektrische eigenschappen van silicium maken het geschikt voor zonnecellen. In 2014 bevatten bijna alle zonnepanelen silicium. I n de toekomst kan dat met zoutkristallen misschien veel goedkoper.

 • P NUTS award Bekijk details

  12 februari 2015

  Ding als energie-initiatief mee met de P-NUTS Awards 2015. De P-NUTS Awards 2015 worden op donderdag 16 april in Tilburg uitgereikt. P-NUTS is een jaarlijkse publieksprijs voor lokale duurzame energie-initiatieven. Met de prijs worden pioniers op het gebied van lokale duurzame energie in het zonnetje gezet. De prijs laat zien dat de energietransitie niet iets van morgen is, maar van nu – de energietransitie is al in gang gezet.

 • Voorlopig energielabel voor 5 miljoen huizen Bekijk details

  23 januari 2015

  Ongeveer 5 miljoen huiseigenaren krijgen vanaf deze week een voorlopig energielabel voor hun huis toegestuurd. Het voorlopige label is gebaseerd op openbare gegevens uit het Kadaster (type huis, grootte, bouwjaar) en op gegevens van vergelijkbare huizen. Het label varieert van A (zeer zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • 2014 was extreem zonnig Bekijk details

  23 januari 2015

  Het aantal zonuren was in 2014 hoger dan in voorgaande jaren. Door het hogere aantal zonuren was de opbrengst van zonnepanelen ongeveer 5% hoger dan in een gemiddeld jaar. Dat blijkt uit berekeningen van Milieu Centraal.

 • Energierekening blijft achterwege Bekijk details

  23 januari 2015

  Op het nog braakliggende bouwterrein aan de Frambozenstraat in Goes laat RWS partner in wonen acht levensloopbestendige huurwoningen bouwen. Deze hoogwaardig geïsoleerde woningen worden zogeheten "nul-op-de-meter-woningen". De bouw start in de week van 26 januari.

Paginanavigatie