Nieuwsoverzicht

Landelijk nieuws over energie

Resultaat 71 - 80 (van 91)

 • Zonnepanelen weer goedkoper Bekijk details

  13 juli 2016

  De prijs van zonnepanelen blijft dalen. De afgelopen vijf jaar is deze met bijna een kwart gedaald. Dat blijkt uit een prijsinventarisatie van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal.

 • Doe de energiesubsidie check Bekijk details

  26 april 2016

  Bent u bezig met het verduurzamen van uw woning en gaat u energiebesparende maatregelen toepassen? Doe de subsidie check via het gemeentelijke Duurzaam Bouwloket!

 • Subsidie-aanvragen duurzame energie verdubbeld Bekijk details

  18 maart 2016

  Het aantal subsidie-aanvragen duurzame energie (Regeling ISDE) is in de afgelopen weken verdubbeld. Inmiddels zijn er 2.450 aanvragen gedaan voor onder meer zonneboilers en warmtepompen.

 • Landelijke subsidieregeling voor energiemaatregelen sportclubs Bekijk details

  15 januari 2016

  Sinds 4 januari is de landelijke subsidieregeling “Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties” open. Deze regeling heeft als doel energiebesparende maatregelen en duurzame energie te stimuleren bij sportaccommodaties. Voor sportverenigingen is de energierekening zo’n 10-20% van de begroting. Hier is vaak veel winst op te behalen. Zij kunnen daarom subsidie aanvragen voor maatregelen zoals LED verlichting, isolatie, zonnepanelen en zonneboilers.

 • Nieuwe subsidie voor pelletkachels, zonneboilers, warmtepompen en biomassaketels Bekijk details

  15 januari 2016

  Wil je zelf duurzame energie opwekken? Dan kun je vanaf 4 januari 2016 subsidie aanvragen voor zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. Dan gaat de landelijke Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) van het ministerie van Economische Zaken open. De regeling is bestemd voor particulieren, bedrijven en woningcorporaties. In 2016 is er €70 miljoen subsidie beschikbaar.

 • Extra impuls gewenst voor energiebesparing bij Verenigingen van Eigenaren Bekijk details

  9 december 2015

  Een extra impuls voor het verduurzamen van appartementencomplexen is gewenst en kan goed bijdragen aan het behalen van de energiebesparingsdoelstellingen voor de koopsector in het Energie-akkoord. Dit staat in het rapport ‘Wegnemen van belemmeringen bij het verduurzamen van VvE’s’ dat is aangeboden aan minister Blok voor Wonen & Rijksdienst. In het rapport worden concrete maatregelen geopperd om de verduurzaming van appartementencomplexen goed van de grond te krijgen.

 • Klimaatstraatfeest gaat weer van start Bekijk details

  6 oktober 2015

  Op 9 oktober gaat de leukste en gezelligste energiebesparingswedstrijd van Nederland weer van start! Wil je nú al voor lopen op de rest? Schrijf je dan in vóór 9 oktober en begin de wedstrijd met een voorsprong van 250 punten.

 • Postcoderoosregeling verruimd Bekijk details

  6 oktober 2015

  De korting op de energiebelasting voor lokale duurzame energiebedrijven stijgt van 7,5 cent per kwh naar 9 cent. Dat bleek dinsdag 15 september tijdens de presentatie van de miljoenennota op Prinsjesdag. De uitbreiding van de postcoderoosregeling is goed nieuws voor duurzame energieondernemers en energiecoöperaties. Zij krijgen meer zekerheid over hun investering. Het kabinet hoopt met de regeling de opwekking van duurzame energie door energiecoöperaties te stimuleren.

 • Natuur- en milieuorganisaties: maak werk van klimaatbeleid Bekijk details

  26 augustus 2015

  De Staat moet het Energieakkoord volledig uitvoeren en de productie van elektriciteit uit kolencentrales drastisch verlagen. Alleen zo kan de ondergrens van 25 procent minder broeikasgassen in 2020 ten opzichte van 1990 gerealiseerd worden. Dat schrijven de Natuur en Milieufederaties, Greenpeace, Milieudefensie en Natuur & Milieu in een brief aan Minister Kamp.

 • Goeree Overvlakkee bespaart 30 tot 50% stroom met nieuwe dimbare verlichting Bekijk details

  1 juli 2015

  Goeree Overvlakkee bespaart veel energie en geld met nieuwe intelligente straatverlichting CityTouch.

Paginanavigatie