Nieuwsoverzicht

Landelijk nieuws over energie

Resultaat 61 - 70 (van 75)

 • Klimaatstraatfeest gaat weer van start Bekijk details

  6 oktober 2015

  Op 9 oktober gaat de leukste en gezelligste energiebesparingswedstrijd van Nederland weer van start! Wil je nú al voor lopen op de rest? Schrijf je dan in vóór 9 oktober en begin de wedstrijd met een voorsprong van 250 punten.

  Bekijk details van Klimaatstraatfeest gaat weer van start

 • Postcoderoosregeling verruimd Bekijk details

  6 oktober 2015

  De korting op de energiebelasting voor lokale duurzame energiebedrijven stijgt van 7,5 cent per kwh naar 9 cent. Dat bleek dinsdag 15 september tijdens de presentatie van de miljoenennota op Prinsjesdag. De uitbreiding van de postcoderoosregeling is goed nieuws voor duurzame energieondernemers en energiecoöperaties. Zij krijgen meer zekerheid over hun investering. Het kabinet hoopt met de regeling de opwekking van duurzame energie door energiecoöperaties te stimuleren.

  Bekijk details van Postcoderoosregeling verruimd

 • Natuur- en milieuorganisaties: maak werk van klimaatbeleid Bekijk details

  26 augustus 2015

  De Staat moet het Energieakkoord volledig uitvoeren en de productie van elektriciteit uit kolencentrales drastisch verlagen. Alleen zo kan de ondergrens van 25 procent minder broeikasgassen in 2020 ten opzichte van 1990 gerealiseerd worden. Dat schrijven de Natuur en Milieufederaties, Greenpeace, Milieudefensie en Natuur & Milieu in een brief aan Minister Kamp.

  Bekijk details van Natuur- en milieuorganisaties: maak werk van klimaatbeleid

 • Goeree Overvlakkee bespaart 30 tot 50% stroom met nieuwe dimbare verlichting Bekijk details

  1 juli 2015

  Goeree Overvlakkee bespaart veel energie en geld met nieuwe intelligente straatverlichting CityTouch.

  Bekijk details van Goeree Overvlakkee bespaart 30 tot 50% stroom met nieuwe dimbare verlichting

 • Elektrische auto levert energie aan huishoudens Bekijk details

  10 juni 2015

  Twintig zogenaamde retourpalen worden 9 juni door netbeheerder Stedin geinstalleerd in de Utrechtse wijk Lombok. De palen kunnen zowel stroom leveren als ontrekken aan elektrische auto´s. Zo kunnen de accu´s van elektrische auto´s gebruikt worden voor de opslag van zonne-energie. Het is voor de eerste keer in Nederland dat laadpalen gebruikt worden voor tweerichtingsverkeer.

  Bekijk details van Elektrische auto levert energie aan huishoudens

 • Zonnepanelen delen Bekijk details

  9 juni 2015

  Er zijn steeds meer mensen die zelf geen dak hebben, maar toch willen investeren in zonnepanelen. Projecten waarbij mensen samen investeren in de zonne-energieparken groeien als kool.

  Bekijk details van Zonnepanelen delen

 • Duurzaam Doe Je Zelf-show Bekijk details

  23 april 2015

  De Duurzaam Doe Je Zelf-show 2.0: een interactieve quiz voor jong en oud, voor hoger en lager opgeleide medewerkers. Kennisvragen, activiteiten en interactieve spellen wisselen elkaar af. Deelnemers krijgen zo op een aantrekkelijke manier inzicht in MVO en duurzaamheid.

  Bekijk details van Duurzaam Doe Je Zelf-show

 • Uitreiking P-NUTS Awards Bekijk details

  20 april 2015

  Op 16 april werden de P-NUTS Awards, dé aanmoedingsprijs voor lokale duurzame energie, uitgereikt in Theaters Tilburg. Een Zeeuwse inzending won de Mooiste Regionale Samenwerking Award. 71 initiatieven -een record- zonden dit jaar in voor de P-NUTS Awards. De inzendingen kwamen uit alle delen van het land, één inzending kwam uit buurland België. De uitreiking van de P-NUTS Awards vond plaats tijdens de themadag ‘Samen werken aan duurzame energieregio’s’.

  Bekijk details van Uitreiking P-NUTS Awards

 • Voor het eerst bewezen dat CO2 het broeikaseffect versterkt Bekijk details

  6 maart 2015

  Wetenschappers zijn er voor het eerst in geslaagd om buiten het laboratorium te bewijzen dat CO2 ervoor zorgt dat er meer warmte van de zon wordt vastgehouden en het natuurlijke broeikaseffect versterkt wordt.

  Bekijk details van Voor het eerst bewezen dat CO2 het broeikaseffect versterkt

 • Zoutkristallen als alternatief voor de huidige zonnepanelen Bekijk details

  16 februari 2015

  Een gangbare zonnecel bevat silicium. Silicium is een halfgeleider. De foto-elektrische eigenschappen van silicium maken het geschikt voor zonnecellen. In 2014 bevatten bijna alle zonnepanelen silicium. I n de toekomst kan dat met zoutkristallen misschien veel goedkoper.

  Bekijk details van Zoutkristallen als alternatief voor de huidige zonnepanelen