Nieuwsoverzicht

Landelijk nieuws over energie

Resultaat 61 - 70 (van 91)

 • Duurzame warmte heeft de toekomst Bekijk details

  26 mei 2017

  Wat is het voordeel van warmtepompen, zonneboilers, pelletkachels en biomassaketels?

 • Hernieuwbare energie Bekijk details

  19 mei 2017

  Nog relatief weinig hernieuwbare energie in Nederland, aldus het CBS

 • Subsidieregeling energiebesparing eigen huis bijna op Bekijk details

  31 maart 2017

  Naar verwachting is de subsidie voor het toepassen van energiebesparende maatregelen binnen enkele weken op. Woningeigenaren kunnen nog wel een aanvraag indienen. Als het subsidiebudget voor eigenaar-bewoners helemaal is aangevraagd, sluit de subsidieregeling. Vanaf dat moment kunnen er geen aanvragen via RVO worden ingediend. Subsidieverlener RVO laat iets meer aanvragen toe dan er aan budget is, omdat bij de beoordeling nog subsidieaanvragen zullen afvallen.

 • Energie en armoede Bekijk details

  16 maart 2017

  In ongeveer 750.000 huishoudens in Nederland is de energierekening een probleem. Onderzoekers van ECN hebben samen met andere organisaties gekeken naar een oplossing.

 • Hoe is gas eigenlijk onder Groningen terecht gekomen? Bekijk details

  20 januari 2017

  Het aardgasveld van Groningen is het grootste gasveld van Europa en één van de grootste van de wereld. Maar hoe is die enorme hoeveelheid gas eigenlijk onder ons kikkerlandje terecht gekomen?

 • Subsidie voor zonneboilers per 1 januari 2017 verhoogd Bekijk details

  22 december 2016

  Minister Kamp heeft aangekondigd binnen de regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) de subsidie die zonneboilers krijgen te gaan verhogen. De ISDE-subsidie is beschikbaar voor particulieren en bedrijven.

 • Landelijke subsidie voor isolatiemaatregelen bijna benut Bekijk details

  7 december 2016

  Woningeigenaren die willen isoleren met gebruik van de landelijke subsidieregeling ‘Energiebesparing eigen huis’ moeten zich haasten. De afgelopen maanden is er een groot aantal aanvragen binnengekomen bij de Rijksoverheid. De verwachting is dat het budget van de eerste ronde (€ 20,5 miljoen) op korte termijn op zal raken. Ben je benieuwd of het isoleren van de woning interessant is voor jouw woonsituatie, of heb je een vraag over de subsidieregeling? Laat je gratis en onafhankelijk adviseren door...

 • Circulaire economie in beeld Bekijk details

  22 november 2016

  Het kabinet heeft de ambitie om in 2030 de helft minder grondstoffen te gebruiken en in 2050 volledig circulair te zijn. Sommige ontwikkelingen dragen positief bij aan de circulaire economie, zoals een stijging van de inzet van secundaire grondstoffen en toegenomen uitgaven aan reparatiediensten. Andere ontwikkelingen dragen negatief bij, zoals het toegenomen bezit van spullen door huishoudens en de lage inzet van biomassa in de chemische industrie.

 • Klimaatstraatwedstrijd van start Bekijk details

  5 oktober 2016

  Het Klimaatstraatfeest is een landelijke energiebesparingswedstrijd. Het idee achter de competitie is simpel. Je verdient klimaatpunten door met zoveel mogelijk mensen energie te besparen. Dat kan bijvoorbeeld met je buren, maar ook met je sportclub, vereniging of familie. De groep die aan het einde van de competitie de meeste punten heeft gescoord wint een fantastisch (straat)feest.

 • Subsidie voor isolatie Bekijk details

  28 september 2016

  Huiseigenaren die zelf in hun huis wonen, kunnen subsidie van het Rijk krijgen voor energiebesparende maatregelen. Als je minstens twee verschillende soorten isolatie aanbrengt, bijvoorbeeld isolatie van dak, gevel, vloer/bodem,spouwmuur of hoogrendementsglas.

Paginanavigatie