Nieuwsoverzicht

Landelijk nieuws over energie

Resultaat 51 - 57 (van 57)

 • Voor het eerst bewezen dat CO2 het broeikaseffect versterkt

  6 maart 2015

  Wetenschappers zijn er voor het eerst in geslaagd om buiten het laboratorium te bewijzen dat CO2 ervoor zorgt dat er meer warmte van de zon wordt vastgehouden en het natuurlijke broeikaseffect versterkt wordt.

  Bekijk details van Voor het eerst bewezen dat CO2 het broeikaseffect versterkt

 • Zoutkristallen als alternatief voor de huidige zonnepanelen

  16 februari 2015

  Een gangbare zonnecel bevat silicium. Silicium is een halfgeleider. De foto-elektrische eigenschappen van silicium maken het geschikt voor zonnecellen. In 2014 bevatten bijna alle zonnepanelen silicium. I n de toekomst kan dat met zoutkristallen misschien veel goedkoper.

  Bekijk details van Zoutkristallen als alternatief voor de huidige zonnepanelen

 • P NUTS award

  12 februari 2015

  Ding als energie-initiatief mee met de P-NUTS Awards 2015. De P-NUTS Awards 2015 worden op donderdag 16 april in Tilburg uitgereikt. P-NUTS is een jaarlijkse publieksprijs voor lokale duurzame energie-initiatieven. Met de prijs worden pioniers op het gebied van lokale duurzame energie in het zonnetje gezet. De prijs laat zien dat de energietransitie niet iets van morgen is, maar van nu – de energietransitie is al in gang gezet.

  Bekijk details van P NUTS award

 • Voorlopig energielabel voor 5 miljoen huizen

  23 januari 2015

  Ongeveer 5 miljoen huiseigenaren krijgen vanaf deze week een voorlopig energielabel voor hun huis toegestuurd. Het voorlopige label is gebaseerd op openbare gegevens uit het Kadaster (type huis, grootte, bouwjaar) en op gegevens van vergelijkbare huizen. Het label varieert van A (zeer zuinig) tot G (zeer onzuinig).

  Bekijk details van Voorlopig energielabel voor 5 miljoen huizen

 • 2014 was extreem zonnig

  23 januari 2015

  Het aantal zonuren was in 2014 hoger dan in voorgaande jaren. Door het hogere aantal zonuren was de opbrengst van zonnepanelen ongeveer 5% hoger dan in een gemiddeld jaar. Dat blijkt uit berekeningen van Milieu Centraal.

  Bekijk details van 2014 was extreem zonnig

 • Energierekening blijft achterwege

  23 januari 2015

  Op het nog braakliggende bouwterrein aan de Frambozenstraat in Goes laat RWS partner in wonen acht levensloopbestendige huurwoningen bouwen. Deze hoogwaardig geïsoleerde woningen worden zogeheten "nul-op-de-meter-woningen". De bouw start in de week van 26 januari.

  Bekijk details van Energierekening blijft achterwege

 • Blauwe energie, de toekomst

  15 januari 2015

  Industriële restwarmte kan opbrengst blauwe energie verdrievoudigen, dat stellen natuurkundigen van de Universiteit Utrecht. Blauwe energie is energie die opgewekt wordt door zoet en zout water met elkaar te mengen. De hogere energieopbrengst onstaat als het zoete water vooraf wordt verwarmd. Dit verwarmen is mogelijk met restwarmte van bijvoorbeeld datacentra of koelcentrales.

  Bekijk details van Blauwe energie, de toekomst