Nieuwsoverzicht

Landelijk nieuws over energie

Resultaat 51 - 60 (van 75)

 • Landelijke subsidie voor isolatiemaatregelen bijna benut Bekijk details

  7 december 2016

  Woningeigenaren die willen isoleren met gebruik van de landelijke subsidieregeling ‘Energiebesparing eigen huis’ moeten zich haasten. De afgelopen maanden is er een groot aantal aanvragen binnengekomen bij de Rijksoverheid. De verwachting is dat het budget van de eerste ronde (€ 20,5 miljoen) op korte termijn op zal raken. Ben je benieuwd of het isoleren van de woning interessant is voor jouw woonsituatie, of heb je een vraag over de subsidieregeling? Laat je gratis en onafhankelijk adviseren door...

  Bekijk details van Landelijke subsidie voor isolatiemaatregelen bijna benut

 • Circulaire economie in beeld Bekijk details

  22 november 2016

  Het kabinet heeft de ambitie om in 2030 de helft minder grondstoffen te gebruiken en in 2050 volledig circulair te zijn. Sommige ontwikkelingen dragen positief bij aan de circulaire economie, zoals een stijging van de inzet van secundaire grondstoffen en toegenomen uitgaven aan reparatiediensten. Andere ontwikkelingen dragen negatief bij, zoals het toegenomen bezit van spullen door huishoudens en de lage inzet van biomassa in de chemische industrie.

  Bekijk details van Circulaire economie in beeld

 • Klimaatstraatwedstrijd van start Bekijk details

  5 oktober 2016

  Het Klimaatstraatfeest is een landelijke energiebesparingswedstrijd. Het idee achter de competitie is simpel. Je verdient klimaatpunten door met zoveel mogelijk mensen energie te besparen. Dat kan bijvoorbeeld met je buren, maar ook met je sportclub, vereniging of familie. De groep die aan het einde van de competitie de meeste punten heeft gescoord wint een fantastisch (straat)feest.

  Bekijk details van Klimaatstraatwedstrijd van start

 • Subsidie voor isolatie Bekijk details

  28 september 2016

  Huiseigenaren die zelf in hun huis wonen, kunnen subsidie van het Rijk krijgen voor energiebesparende maatregelen. Als je minstens twee verschillende soorten isolatie aanbrengt, bijvoorbeeld isolatie van dak, gevel, vloer/bodem,spouwmuur of hoogrendementsglas.

  Bekijk details van Subsidie voor isolatie

 • Zonnepanelen weer goedkoper Bekijk details

  13 juli 2016

  De prijs van zonnepanelen blijft dalen. De afgelopen vijf jaar is deze met bijna een kwart gedaald. Dat blijkt uit een prijsinventarisatie van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal.

  Bekijk details van Zonnepanelen weer goedkoper

 • Doe de energiesubsidie check Bekijk details

  26 april 2016

  Bent u bezig met het verduurzamen van uw woning en gaat u energiebesparende maatregelen toepassen? Doe de subsidie check via het gemeentelijke Duurzaam Bouwloket!

  Bekijk details van Doe de energiesubsidie check

 • Subsidie-aanvragen duurzame energie verdubbeld Bekijk details

  18 maart 2016

  Het aantal subsidie-aanvragen duurzame energie (Regeling ISDE) is in de afgelopen weken verdubbeld. Inmiddels zijn er 2.450 aanvragen gedaan voor onder meer zonneboilers en warmtepompen.

  Bekijk details van Subsidie-aanvragen duurzame energie verdubbeld

 • Landelijke subsidieregeling voor energiemaatregelen sportclubs Bekijk details

  15 januari 2016

  Sinds 4 januari is de landelijke subsidieregeling “Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties” open. Deze regeling heeft als doel energiebesparende maatregelen en duurzame energie te stimuleren bij sportaccommodaties. Voor sportverenigingen is de energierekening zo’n 10-20% van de begroting. Hier is vaak veel winst op te behalen. Zij kunnen daarom subsidie aanvragen voor maatregelen zoals LED verlichting, isolatie, zonnepanelen en zonneboilers.

  Bekijk details van Landelijke subsidieregeling voor energiemaatregelen sportclubs

 • Nieuwe subsidie voor pelletkachels, zonneboilers, warmtepompen en biomassaketels Bekijk details

  15 januari 2016

  Wil je zelf duurzame energie opwekken? Dan kun je vanaf 4 januari 2016 subsidie aanvragen voor zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. Dan gaat de landelijke Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) van het ministerie van Economische Zaken open. De regeling is bestemd voor particulieren, bedrijven en woningcorporaties. In 2016 is er €70 miljoen subsidie beschikbaar.

  Bekijk details van Nieuwe subsidie voor pelletkachels, zonneboilers, warmtepompen en biomassaketels

 • Extra impuls gewenst voor energiebesparing bij Verenigingen van Eigenaren Bekijk details

  9 december 2015

  Een extra impuls voor het verduurzamen van appartementencomplexen is gewenst en kan goed bijdragen aan het behalen van de energiebesparingsdoelstellingen voor de koopsector in het Energie-akkoord. Dit staat in het rapport ‘Wegnemen van belemmeringen bij het verduurzamen van VvE’s’ dat is aangeboden aan minister Blok voor Wonen & Rijksdienst. In het rapport worden concrete maatregelen geopperd om de verduurzaming van appartementencomplexen goed van de grond te krijgen.

  Bekijk details van Extra impuls gewenst voor energiebesparing bij Verenigingen van Eigenaren