Nieuwsoverzicht

Landelijk nieuws over energie

Resultaat 51 - 60 (van 67)

 • Nieuwe subsidie voor pelletkachels, zonneboilers, warmtepompen en biomassaketels

  15 januari 2016

  Wil je zelf duurzame energie opwekken? Dan kun je vanaf 4 januari 2016 subsidie aanvragen voor zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. Dan gaat de landelijke Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) van het ministerie van Economische Zaken open. De regeling is bestemd voor particulieren, bedrijven en woningcorporaties. In 2016 is er €70 miljoen subsidie beschikbaar.

  Bekijk details van Nieuwe subsidie voor pelletkachels, zonneboilers, warmtepompen en biomassaketels

 • Extra impuls gewenst voor energiebesparing bij Verenigingen van Eigenaren

  9 december 2015

  Een extra impuls voor het verduurzamen van appartementencomplexen is gewenst en kan goed bijdragen aan het behalen van de energiebesparingsdoelstellingen voor de koopsector in het Energie-akkoord. Dit staat in het rapport ‘Wegnemen van belemmeringen bij het verduurzamen van VvE’s’ dat is aangeboden aan minister Blok voor Wonen & Rijksdienst. In het rapport worden concrete maatregelen geopperd om de verduurzaming van appartementencomplexen goed van de grond te krijgen.

  Bekijk details van Extra impuls gewenst voor energiebesparing bij Verenigingen van Eigenaren

 • Klimaatstraatfeest gaat weer van start

  6 oktober 2015

  Op 9 oktober gaat de leukste en gezelligste energiebesparingswedstrijd van Nederland weer van start! Wil je nú al voor lopen op de rest? Schrijf je dan in vóór 9 oktober en begin de wedstrijd met een voorsprong van 250 punten.

  Bekijk details van Klimaatstraatfeest gaat weer van start

 • Postcoderoosregeling verruimd

  6 oktober 2015

  De korting op de energiebelasting voor lokale duurzame energiebedrijven stijgt van 7,5 cent per kwh naar 9 cent. Dat bleek dinsdag 15 september tijdens de presentatie van de miljoenennota op Prinsjesdag. De uitbreiding van de postcoderoosregeling is goed nieuws voor duurzame energieondernemers en energiecoöperaties. Zij krijgen meer zekerheid over hun investering. Het kabinet hoopt met de regeling de opwekking van duurzame energie door energiecoöperaties te stimuleren.

  Bekijk details van Postcoderoosregeling verruimd

 • Natuur- en milieuorganisaties: maak werk van klimaatbeleid

  26 augustus 2015

  De Staat moet het Energieakkoord volledig uitvoeren en de productie van elektriciteit uit kolencentrales drastisch verlagen. Alleen zo kan de ondergrens van 25 procent minder broeikasgassen in 2020 ten opzichte van 1990 gerealiseerd worden. Dat schrijven de Natuur en Milieufederaties, Greenpeace, Milieudefensie en Natuur & Milieu in een brief aan Minister Kamp.

  Bekijk details van Natuur- en milieuorganisaties: maak werk van klimaatbeleid

 • Goeree Overvlakkee bespaart 30 tot 50% stroom met nieuwe dimbare verlichting

  1 juli 2015

  Goeree Overvlakkee bespaart veel energie en geld met nieuwe intelligente straatverlichting CityTouch.

  Bekijk details van Goeree Overvlakkee bespaart 30 tot 50% stroom met nieuwe dimbare verlichting

 • Elektrische auto levert energie aan huishoudens

  10 juni 2015

  Twintig zogenaamde retourpalen worden 9 juni door netbeheerder Stedin geinstalleerd in de Utrechtse wijk Lombok. De palen kunnen zowel stroom leveren als ontrekken aan elektrische auto´s. Zo kunnen de accu´s van elektrische auto´s gebruikt worden voor de opslag van zonne-energie. Het is voor de eerste keer in Nederland dat laadpalen gebruikt worden voor tweerichtingsverkeer.

  Bekijk details van Elektrische auto levert energie aan huishoudens

 • Zonnepanelen delen

  9 juni 2015

  Er zijn steeds meer mensen die zelf geen dak hebben, maar toch willen investeren in zonnepanelen. Projecten waarbij mensen samen investeren in de zonne-energieparken groeien als kool.

  Bekijk details van Zonnepanelen delen

 • Duurzaam Doe Je Zelf-show

  23 april 2015

  De Duurzaam Doe Je Zelf-show 2.0: een interactieve quiz voor jong en oud, voor hoger en lager opgeleide medewerkers. Kennisvragen, activiteiten en interactieve spellen wisselen elkaar af. Deelnemers krijgen zo op een aantrekkelijke manier inzicht in MVO en duurzaamheid.

  Bekijk details van Duurzaam Doe Je Zelf-show

 • Uitreiking P-NUTS Awards

  20 april 2015

  Op 16 april werden de P-NUTS Awards, dé aanmoedingsprijs voor lokale duurzame energie, uitgereikt in Theaters Tilburg. Een Zeeuwse inzending won de Mooiste Regionale Samenwerking Award. 71 initiatieven -een record- zonden dit jaar in voor de P-NUTS Awards. De inzendingen kwamen uit alle delen van het land, één inzending kwam uit buurland België. De uitreiking van de P-NUTS Awards vond plaats tijdens de themadag ‘Samen werken aan duurzame energieregio’s’.

  Bekijk details van Uitreiking P-NUTS Awards