Nieuwsoverzicht

Landelijk nieuws over energie

Resultaat 31 - 40 (van 91)

 • Drijvende zonneparken Bekijk details

  24 maart 2020

  Drijvende zonneparken winnen terrein, met Nederland als koploper in Europa.

 • Huishoudens betalen bijna 10 procent minder voor energie Bekijk details

  12 maart 2020

  De energierekening van de meeste huishoudens bestaat uit de gas- en elektriciteitsrekening. De hoogte ervan wordt bepaald het verbruik, de belasting en de prijs van gas en elektriciteit.

 • Eerste waterstofwijk in Nederland Bekijk details

  25 februari 2020

  Advies- en ingenieursorganisatie Arcadis, conceptontwikkelaar LiveFree en de gemeente Hoogeveen realiseren samen Nederlands eerste woonwijk op waterstof: Van der Veen erf.

 • Doe de energiesubsidie check Bekijk details

  28 januari 2020

  Particuliere woningeigenaren die aan de slag gaan met energiebesparende en -opwekkende maatregelen kunnen ook dit jaar weer gebruik maken van een aantal (subsidie)regelingen.

 • Januari 2019 was een topmaand voor duurzame energie Bekijk details

  2 januari 2020

  Dat komt vooral door het rendement van windparken: die produceerden de meeste stroom in december, januari en maart.

 • Energiestrijd zorghuizen Bekijk details

  28 november 2019

  Met de winter weer voor de deur zijn de zorgorganisaties Aveleijn, ZuidOostZorg, Atlant, Gemiva SVG, Vivent en Zorggroep Noord West Veluwe druk bezig met de voorbereidingen van de Energiestrijd. En iedereen in de zorghuizen wordt erbij betrokken: directie, medewerkers en bewoners. Urgenda organiseert de Energiestrijd.

 • Klimaatverandering heeft gevolgen voor volksgezondheid Bekijk details

  21 november 2019

  ‘Als de planeet onze patiënt was, zouden we zeer bezorgd zijn’. Dat zegt Professor Sir Andy Haines in Medisch Contact en op een congres in de Rode Hoed in Amsterdam.

 • Studenten wonen aardgasvrij dankzij restwarmte Bekijk details

  21 november 2019

  Een studentencomplex van 721 woningen in Amsterdam wordt aardgasvrij dankzij restwarmte van onderzoeksinstituut en datacenter Nikhef.

 • Slimme laadpalen in 21 gemeenten Bekijk details

  3 september 2019

  Een stabieler elektriciteitsnet, groene stroom beter benutten en geld verdienen met een elektrische auto. Dat is wat slimme laadpalen mogelijk maken. Staatssecretaris Van Veldhoven (van Infrastructuur en Waterstaat) trekt daarom 5 miljoen euro uit om gemeenten te subsidiëren bij de aanleg ervan. Met het geld komen in 21 Nederlandse gemeenten door heel Nederland laadpleinen met in totaal 472 slimme laadpunten.

 • Aardgasgebruik in Nederland Bekijk details

  5 juni 2019

  Midden jaren zeventig bestond ongeveer de helft van de energievoorziening uit aardgas. In 60 jaar is ruim 80 procent van dit grote gasveld opgebruikt. De aardgasbaten voor de overheid van gaswinning bedroegen in deze periode bijna 417 miljard euro. Dit blijkt uit recente cijfers van het CBS.

Paginanavigatie