Nieuwsoverzicht

Landelijk nieuws over energie

Resultaat 31 - 40 (van 67)

 • Sportclubs kunnen subsidie aanvragen

  22 december 2017

  Sportclubs kunnen voor investeringen van meer dan 3.000 euro in energiebesparing of duurzame energie subsidie aanvragen. Als de stichting of vereniging eerst een energieadvies laat opstellen, dan kan de subsidie met 500 euro worden verhoogd.

  Bekijk details van Sportclubs kunnen subsidie aanvragen

 • Prijsvraag Energielandschap van de Toekomst

  4 december 2017

  NederLandBovenWater (NLBW), een coöperatie van samenwerkende overheden, schrijft een prijsvraag uit: “Energielandschap van de Toekomst”. Partijen worden uitgenodigd om innovatieve ideeën te ontwikkelen voor duurzame energie in drie toepassingsgebieden (natuurlijk, stedelijk en waterlijk).

  Bekijk details van Prijsvraag Energielandschap van de Toekomst

 • Duurzamer omgaan met mobiliteit

  25 augustus 2017

  Op 10, 11 en 12 oktober 2017 vindt tijdens de vakbeurs Energie de negende editie van Ecomobiel plaats. De vakbeurs biedt ieder jaar praktische oplossingen om economischer en duurzamer om te gaan met mobiliteitsvraagstukken.

  Bekijk details van Duurzamer omgaan met mobiliteit

 • Informatie voor werkstukken over energie

  19 juli 2017

  Op deze website vind je nu 10 nieuwe onderwerpen bij de Informatie voor werkstukken, spreekbeurten en presentaties voor de jeugd.

  Bekijk details van Informatie voor werkstukken over energie

 • Terugleveren zonne-energie tot 2023 hetzelfde

  14 juli 2017

  Particulieren met zonnepanelen op hun dak krijgen voor stroom die ze aan het energienet leveren nu precies evenveel als ze betalen voor de stroom die ze afnemen. De geleverde stroom wordt dus tegen de afgenomen stroom weggestreept. En dat blijft zo tot 2023. Dat heeft minister Kamp van Economische Zaken besloten.

  Bekijk details van Terugleveren zonne-energie tot 2023 hetzelfde

 • Digitale etalages

  14 juni 2017

  De themawebsites van bibliotheken met een unieke collectie hebben een eigen portaalwebsite gekregen. Tekst, beeld en geluid wisselen elkaar af. En daarover kun je ook met elkaar communiceren via diverse mediakanalen. In de etalages gaat het om verrijkte informatie!

  Bekijk details van Digitale etalages

 • Duurzame warmte heeft de toekomst

  26 mei 2017

  Wat is het voordeel van warmtepompen, zonneboilers, pelletkachels en biomassaketels?

  Bekijk details van Duurzame warmte heeft de toekomst

 • Hernieuwbare energie

  19 mei 2017

  Nog relatief weinig hernieuwbare energie in Nederland, aldus het CBS

  Bekijk details van Hernieuwbare energie

 • Subsidieregeling energiebesparing eigen huis bijna op

  31 maart 2017

  Naar verwachting is de subsidie voor het toepassen van energiebesparende maatregelen binnen enkele weken op. Woningeigenaren kunnen nog wel een aanvraag indienen. Als het subsidiebudget voor eigenaar-bewoners helemaal is aangevraagd, sluit de subsidieregeling. Vanaf dat moment kunnen er geen aanvragen via RVO worden ingediend. Subsidieverlener RVO laat iets meer aanvragen toe dan er aan budget is, omdat bij de beoordeling nog subsidieaanvragen zullen afvallen.

  Bekijk details van Subsidieregeling energiebesparing eigen huis bijna op

 • Energie en armoede

  16 maart 2017

  In ongeveer 750.000 huishoudens in Nederland is de energierekening een probleem. Onderzoekers van ECN hebben samen met andere organisaties gekeken naar een oplossing.

  Bekijk details van Energie en armoede