Nieuwsoverzicht

Landelijk nieuws over energie

Resultaat 11 - 20 (van 91)

 • Doe de Isolatie-zelfscan Bekijk details

  11 november 2021

  Wil je weten of jouw huis voldoende geïsoleerd is en welke isolatiematerialen jou veel energiebesparing opleveren? Milieu Centraal heeft een Isolatie-zelfscan op de website staan waarmee je snel weet wat je kunt doen of laten doen.

 • Energie en hergebruik van grondstoffen Bekijk details

  19 oktober 2021

  Simpelweg weggooien van wat we denken niet meer nodig te hebben, is een onhoudbare verspilling van grondstoffen. Steeds meer komen we tot het inzicht dat afval een probleem is. Want het verdwijnt niet. Afval is bovendien een waardevolle grondstof die gebruikt kan worden in nieuwe productieprocessen of als bron voor energieopwekking.

 • Energiebespaartip: vervang je oude ventilatiebox Bekijk details

  21 augustus 2021

  Veel huishoudens vervangen tegenwoordig hun oude energie-onzuinige ventilatieboxen. Met een nieuwe ventilatiebox verbruik je al snel 60% minder elektriciteit.

 • Nederlandse mening over klimaatverandering en duurzame energie Bekijk details

  29 juli 2021

  Drie kwart Nederlanders maakt zich zorgen over gevolgen klimaatverandering

 • Digitale houtbouw is duurzaam Bekijk details

  29 juli 2021

  Duurzaamheid wordt meer en meer gezien als een verdienmodel. Ook in de bouw.

 • Duurzame ideeën zijn welkom Bekijk details

  20 mei 2021

  Duurzame Dinsdag brengt duurzame initiatiefnemers in contact met Tweede Kamerleden, beleidsmakers, bedrijven en ondersteuningsorganisaties. Om samen noten te kraken en zaken te doen. De inzendingen in de koffer geven samen een goed beeld van de 'stand van het land': ze delen de trends en signalen uit de koffer met het kabinet.

 • Windmolens op zee voor duurzame waterstof Bekijk details

  15 april 2021

  Ørsted kondigt bouw mega waterstoffabriek in Zeeland aan.

 • Klimaat op de agenda Bekijk details

  16 maart 2021

  Actievoerders en kerken in het hele land hebben een 'klimaatalarm' af laten gaan. Op zondag 14 maart om 15.00 uur werden kerkklokken geluid en maakten activisten herrie met onder meer pannendeksels, trommels, fluiten en toeters. Ook kwamen demonstranten op verschillende plaatsen bijeen.

 • Vakmensen nodig voor energietransitie Bekijk details

  4 maart 2021

  Er zijn naar schatting 23.000 tot 28.000 extra werknemers nodig om de klimaatdoelen te halen. Tegelijkertijd daalt het aantal mensen met technische kwalificaties in vergelijkbaar tempo.

 • Subsidie voor woningbezitters Bekijk details

  11 februari 2021

  Ook dit jaar is er weer een landelijke subsidieregeling beschikbaar voor particuliere woningeigenaren en zakelijke gebruikers (bedrijven) die willen verduurzamen. Via de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) - uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) - kun je subsidie aanvragen.

Paginanavigatie