Halveer je stroomrekening, doe de test

Met de HIER online tool krijg je binnen enkele minuten een indicatie van de opbouw van de stroomrekening in je huishouden. Bovendien ontvang je direct advies over hoe je op je stroomgebruik kan besparen. Door de aanschaf van energiezuinige apparaten en het uitschakelen van de standby-functies van verschillende apparaten kun je al snel tot 50% (zo’n 400 euro) op het stroomverbruik besparen.

Inzicht in eigen energieverbruik

De HIER-tool is het antwoord op het onderzoek dat TNS NIPO in opdracht van Essent en de HIER Klimaatcampagne heeft uitgevoerd. Uit dit onderzoek bleek dat Nederlanders geen idee hebben van het eigen energieverbruik; 93% weet niet wat de verschillende apparaten in het huishouden aan energie kosten. Consumenten laten daardoor een enorm bespaarpotentieel liggen. De stap van onwetendheid naar het nemen van maatregelen is groot. 

Energie besparen is goed voor het klimaat én je portemonnee. Een gemiddeld huishouden verbruikt jaarlijks 3.500 kilowattuur aan stroom. Dit kost ruim €€800,- per jaar. Om jou inzicht te geven in jouw energieverbruik en de energiekosten van verschillende huishoudelijke apparaten, ontwikkelde HIER de tool: 'HIER checkt: jouw stroomrekening'. Met deze tool krijg je in twee minuten inzicht in hoe jij, heel gemakkelijk, honderden euro’s kunt besparen op jouw stroomverbruik.

De tool geeft snel inzicht in waar zich in huis de stroomslurpers bevinden. Voor velen zal dit verrassende inzichten geven. Want wie weet dat de pomp van een vloerverwarming zomer en winter doordraait en zo’n 700 kWh (€ 160,- per jaar) verbruikt? Of dat een tropisch aquarium meer verbruikt dan drie koelvriescombinaties! Voor de nieuwsgierig geworden consument die vervolgens precies wil weten hoe het er in zijn of haar huishouden voor staat, zijn er allerlei meetinstrumenten op de markt. De HIER Klimaatcampagne verwacht met deze tool een positieve impuls te geven aan het inzicht van de consument.

Naar de tool van HIER

Terug naar Energiebesparing