Zonkracht Middelburg zoekt nog deelnemers

Gepubliceerd op: 7 juli 2017 15:00

Je wilt je energienota naar beneden brengen en je energie zelf duurzaam opwekken? Je wilt zonnepanelen, maar kan of mag deze niet plaatsen? Dan is deelname aan een postcoderoosproject voor jou de oplossing. Postcoderoos wil zeggen dat zonnepanelen niet op het eigen dak worden gelegd, maar collectief op een dak of veld in de buurt.

In Middelburg hebben Zeeuwind en de gemeente Middelburg het initiatief genomen tot het opzetten van zo’n zonnecooperatie. Op 3 juli 2017 is de oprichtingsacte voor de Coöperatie Zonkracht Middelburg bij de notaris getekend. Particulieren en ondernemers met een klein zakelijke aansluiting binnen de postcodegebieden 4331 tot en met 4338 kunnen meedoen.

Woon je in een van deze postcodegebieden, dan kun je lid worden van Zonkracht en zoncertificaten kopen. De zoncertificaten geven je recht op teruggave van de energiebelasting. Over de gehele looptijd van 15 jaar, maak je een nettorendement van ruim 5%. Dat is veel meer dan wat je geld op een spaarrekening oplevert en je draagt bij aan een groene energievoorziening.
 

Meer informatie