Zeeuws Energieakkoord particuliere woningvoorraad ondertekend

Gepubliceerd op: 9 februari 2017 15:29

25 Zeeuwse partijen hebben op 10 februari in Goes het Zeeuws Energieakkoord voor energiebesparing in de bestaande particuliere woningvoorraad ondertekend. Met het akkoord geven de betrokken partijen aan dat ze samen werk willen maken van energiebesparing en renovatie in de particuliere woningbouw in Zeeland.

Tot nog toe is het energieverbruik van Zeeuwse huishoudens ieder jaar iets opgelopen, maar in 2015 was er voor het eerst een lichte daling zichtbaar. In het landelijk Energieakkoord is vastgelegd dat alle huizen uiterlijk in 2050 energieneutraal moeten zijn. Het Zeeuws Energieakkoord wil door intensief samen te werken dat doel 5 jaar vroeger realiseren. Dat betekent echter dat er snel beweging moet komen: het is aan de woningeigenaren om zelf actie te nemen; de ondertekenaars van het Zeeuws Energieakkoord willen de woningeigenaren hierbij ondersteunen.

De initiatiefnemers van het Zeeuws Energieakkoord willen de woningeigenaren bewust maken, adviseren en ontzorgen door een overzichtelijk aanbod te maken voor het energieneutraal maken van de woning. Ze benutten elkaars expertise en netwerk en dragen één boodschap uit naar de woningeigenaren, zodat het makkelijker wordt om die keuze te maken die het beste bij hun wensen aansluit. Het gaat namelijk niet enkel om energie, maar ook om wooncomfort en de betaalbaarheid van energie.