Welke Zeeuwse vereniging wint gratis zonnepanelen?

Gepubliceerd op: 13 april 2016 12:28

Het Zon Effect organiseert ook in 2016 een wedstrijd voor Zeeuwse verenigingen. Ben je lid van een Zeeuwse vrijetijdsvereniging en verdient jouw clubgebouw gratis zonnepanelen? Meld je vereniging dan vanaf 2 april aan op de website van Het Zon Effect.

Van 26 april tot 10 juni moet je proberen om zoveel mogelijk stemmen te werven voor je vereniging. De vereniging die de meeste stemmen heeft, wint een gratis set van tien zonnepanelen, inclusief montage. De vereniging die de meest ludieke actie verzint om stemmen te werven, wint de originaliteitsprijs en verdient daarmee ook een set van 10 zonnepanelen.

In 2015 deden 29 Zeeuwse verenigingen mee. In totaal zijn er ruim 6.000 stemmen uitgebracht. Het meest succesvol was Rugbyclub Tovaal in Goes met 1.337 stemmen. Scouting Ridder Boudewijngroep uit Yerseke won de prijs voor de meest ludieke actie. Beide winnaars kregen deze zomer tien zonnepanelen op hun dak. Scouting Ridder Boudewijngroep in Yerseke is daarmee helemaal klimaatneutraal geworden.

Alle Zeeuwse vrijetijdsverenigingen zoals sportverenigingen, gezelligheidsclubs en scouts kunnen meedoen aan deze actie. De vereniging moet beschikken over een clubgebouw en het dak moet geschikt zijn voor zonnepanelen. Ben je niet de eigenaar van het clubgebouw, vraag dan toestemming aan de eigenaar.