Stem nu op een Zeeuwse vereniging

Gepubliceerd op: 18 mei 2015 16:41

29 verenigingen in Zeeland doen mee aan de wedstrijd ‘Zet je vereniging in het zonnetje’. Van 13 mei tot en met 21 juni kun je op een van deze verenigingen stemmen.

Tien zonnepanelen

De vereniging met de meeste stemmen, ontvangt van Saman Groep uit Zierikzee een gratis set van tien zonnepanelen, inclusief omvormer en montage. De vereniging die de meest ludieke actie verzint om stemmen te werven, wint de originaliteitsprijs en verdient daarmee ook zo’n set. Op vrijdag 26 juni maken de ZMf en Zeeuwind de twee winnende verenigingen publiekelijk bekend en is de feestelijke prijsuitreiking.
De verenigingen die zich hebben aangemeld, doen mee aan de wedstrijd om diverse redenen. Bijvoorbeeld omdat zij met zonnepanelen de contributie laag willen houden: ‘Wij proberen sport voor iedereen bereikbaar te houden, door zo verstandig mogelijk met geld om te gaan. Als wij zonnepanelen ontvangen, zal dit toch weer een stuk in de kosten gaan schelen’, aldus WIK'57, een kleinschalige voetbalvereniging in Kerkwerve. Andere verenigingen doen mee omdat ze al bezig zijn met duurzaamheid: ‘Duurzaamheid zat al in het DNA van onze scoutinggroep’, aldus Scouting Ridder Boudewijngroep van de gemeente Reimerswaal.
De wedstrijd ‘Zet je vereniging in het zonnetje’ wordt georganiseerd door de ZMf (Zeeuwse Milieufederatie) en Zeeuwind.


Breng je stem uit