P-Nuts Award voor project Energieke Sportverenigingen

Gepubliceerd op: 20 april 2015 12:40

Het Zeeuws Klimaatfonds, de gemeente Borsele en 12 sportverenigingen hebben samen de nationale P-Nuts Award voor het ‘Mooiste Regionale Samenwerkingsverband’ in de wacht gesleept. De feestelijk uitreiking vond plaats op 16 april in Tilburg. Voor de P- Nuts Awards kwamen 71 initiatieven en projecten in aanmerking. Alle projecten worden gezien als inspirerende voorbeelden van lokale en regionale initiatieven voor een duurzame energiebeweging. ‘Energieke Sportverenigingen’ was de enige Zeeuws inzending.

Duurzaam Borsele

Thema van de vierde editie van de P-Nuts Award was ‘Regio in de spotlights’- met als ondertitel ‘goed begrepen eigen belang’. Dat is zeker van toepassing op het project ‘Energieke Sportverenigingen’ waarbij 12 sportverenigingen uit de gemeente Borsele werken aan de verduurzaming van hun accommodatie. De installatie van zonnepanelen, zonnecollectoren en LED-verlichting, die komende maanden plaatsvindt, betekent een forse besparing op de energierekening van de sportclubs. Deze investeringen worden mogelijk gemaakt door de gemeente Borsele. 

Het Zeeuws Klimaatfonds heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de projectopzet en uitvoering ervan. Er is een aanpak ontwikkeld waarbij actieve leden van de sportclubs in een nog lopende cursus worden opgeleid tot energiecoördinator van hun vereniging. Hierbij hebben ze het energieverbruik en de besparingsmogelijkheden in beeld gebracht en werken ze nu aan een plan van aanpak. De sportclub die het beste plan aan aanpak maakt en zijn leden het best weet te betrekken bij het project komt ook nog in aanmerking voor een extra prijs (een feestje voor de club).

Alle inzending voor de P-Nuts Awards staan op de website van P-Nuts en zijn gebundeld in de uitgave ‘Regio’s in de spotlights. P-Nuts Awards 2015’.

Meer informatie over het project ‘Energieke Sportverenigingen’ is te vinden op de website van het Zeeuws Klimaatfonds.