Nationale Duurzame Huizen Route

Gepubliceerd op: 2 november 2016 10:02

Op zaterdag 5 en 12 november 2016 openen honderden mensen in Nederland hun duurzame deuren. Ook in Zeeland doen diverse gastvrije huiseigenaren mee en vertellen graag hun verhaal over hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt.

Vierde editie voor Duurzame Huizen Route

Er is in Nederland een groeiende vraag naar praktische voorbeelden van duurzaam wonen. Dit blijkt uit het recordaantal van 3000 bezoekers tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route in 2015. Een groot aantal bezoekers geeft aan veel profijt te hebben van de ervaring en tips die zij hebben opgedaan. Ruim een derde van de bezoekers die de afgelopen jaren huizen hebben bezocht, heeft in zijn huis maatregelen toegepast  en nog eens 50 procent heeft plannen om aan de slag te gaan. 

Bezoek een duurzaam huis bij jou in de buurt

De openstellers vinden het vooral leuk om te vertellen dat naast de besparing die gerealiseerd is, het nu zo veel prettiger woont. Kleine ongemakken zijn opgelost zoals een tocht in de gang en grote voordelen zoals een koude zolder die door de isolatie en goede ventilatie nu een volwaardige extraruimte is geworden. Ineens is er plaats voor log├ęs of een werkkamer. De grootste blijmaker is het maandelijkse bedrag op de energienota wat flink lager is geworden. 

Meer informatie

De duurzame huizen zijn nu al te bekijken op de website www.duurzamehuizenroute.nl. Hier vindt u ook welke huizen meedoen met de open dagen. Wilt u een huis bezoeken, dan dient u zich hiervoor wel op te geven.  

De Nationale Duurzame Huizen Route wordt jaarlijks georganiseerd door initiatiefnemer Majada Projectmanagement en mede mogelijk gemaakt door een groot aantal Nederlandse gemeenten en provincies.