Middelburg heeft een nul-op-de-meterwoning

Gepubliceerd op: 18 augustus 2017 16:03

In het Zeeuws Energieakkoord staat dat we in 2045 allemaal energieneutraal moeten wonen. Dat is een woning waar evenveel energie binnenkomt als er verbruikt wordt. In Middelburg geven ze het goede voorbeeld.

Energieneutraal wonen

De gemeente heeft een voorbeeldwoning geopend waar particulieren kunnen zien wat er allemaal mogelijk is om een bestaande woning energiezuiniger te maken. De zogenoemde Nul-op-de-meterwoning staat in de Biesbosstraat in Middelburg. Het gaat om een bestaande, sterk verouderde woning die nu energieneutraal gemaakt is. Het huis is voorzien van zonnepanelen, een warmtepomp, vloer- en dakisolatie, driedubbel glas en een nieuwe gevel.

Subsidie

Zowel landelijk als lokaal zijn er verschillende subsidieregelingen beschikbaar voor het energiezuiniger maken van een woning. Zo geeft de rijksoverheid subsidie voor de aanschaf van onder andere een zonneboiler en een warmtepomp. Op energiesubsidiewijzer.nl en duurzaambouwloket.nl zijn de regelingen per woonplaats te vinden. In Middelburg is er voor maximaal 43 woningen een bedrag van maximaal 21.000 euro beschikbaar.

Ook subsidie aanvragen?