Informatieavond over energie en wonen

Gepubliceerd op: 5 juli 2016 13:53

Op 4 juli was er in de ZB in Middelburg een energiemarkt en een informatieve bijeenkomst over geld en energie besparen. De presentaties zijn nu beschikbaar. Ongeveer honderd belangstellenden woonden deze activiteiten bij.

Duurzame energie en energiebesparing

Tijdens de avond vertelden onafhankelijke adviseurs over de financieringsmogelijkheden en het rendement van energiebesparende maatregelen en duurzame energie. Ook zonnepanelen en – boilers kwam aan bod. Aansluitend was er een energiemarkt waar diverse installateurs en leveranciers voorlichting gaven over energiebesparende producten.

Er moet meer gedaan worden om de CO2-uitstoot te verminderen en de opwarming van de aarde te beperken. Zoals we nu bezig zijn, blijven we niet onder de afgesproken temperatuurstijging van maximaal 2 graden Celcius. Meer duurzame energie en energiebesparing is hiervoor nodig. Ook particulieren kunnen daar een steen aan bijdragen. Bovendien is dit niet alleen goed voor het milieu maar ook voor ieders portemonnee.  

Door de verschillende sprekers werd hier nader op in gegaan. Niek Tramper van Zeeuwind hield een presentatie over het rendement van zonnepanelen en – boilers, warmtepompen en pelletkachels. Raoul Santibanez van het Duurzaam Bouwloket ging in op energiebesparende maatregelen en terugverdientijden. Ook bewoners kwamen aan het woord over hun ervaringen met een warmtepomp, zonneboiler, houtpelletkachel of isolerende maatregelen.  

PRESENTATIES

Meer foto's op de Facebookpagina van Zeeuwind.

De informatieavond werd georganiseerd door de redactie van deze website, EnergieZeeland.nl, en het Energieservicepunt (ESP) Zeeland. ESP Zeeland is een samenwerking van Zeeuwind, het Zeeuws Klimaatfonds en de ZMf. Energie Zeeland is een samenwerking van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, ZMf, DELTA NV en Provincie Zeeland.