Grootste zonnepark Benelux mogelijk in Zeeland

Gepubliceerd op: 11 mei 2016 12:20

In de Zeeuwse gemeenten Borsele en Vlissingen komt mogelijk het grootste zonnepark van de Benelux. Het park van 43 hectare krijgt een vermogen van 50 MW, goed voor de stroomvoorziening van 15.000 huishoudens.

Solarpark Zeeland heeft gekozen voor Zeeland, omdat deze provincie de hoogste instraling van zonlicht heeft. De financiering van het park van 55 miljoen euro is volgens initiatiefnemer Hans Boven rond. De gemeenten Borsele en Vlissingen gaan het plan in juni aan de gemeenteraden voorleggen. Vervolgens kan Solarpark Zeeland een aanvraag doen voor de SDE+ om een gegarandeerde prijs voor de geleverde energie te krijgen.

Het park komt voor 30 hectare in Borsele te liggen, de overige 13 hectare liggen op het grondgebied van de gemeente Vlissingen. Met de grondeigenaren is volgens de initiatiefnemers van Solarpark Zeeland al overeenstemming bereikt. De bouw van het zonnepark start mogelijk al halverwege 2017. De ZMf verkent met de initiatiefnemers de mogelijkheden voor burgers om te participeren in dit project. 

Meer informatie:

PZC.nl