Gezamenlijke inkoopactie zonnepanelen weer van start

Gepubliceerd op: 13 april 2016 12:24

De gezamenlijke inkoopactie voor zonnepanelen Het Zon Effect gaat weer van start. Vanaf 2 april kunnen particulieren tegen een scherp tarief zonnepanelen aanschaffen. Het is de vijfde keer dat ZMf en Zeeuwind deze gezamenlijke inkoopactie organiseren.

Zeeland

De afgelopen vier jaar heeft Het Zon Effect ervoor gezorgd dat er ruim 23.000 zonnepanelen op bijna 2.000 daken zijn bijgekomen. Deze leveren een totale opbrengst van 5,8 MW elektriciteit. Dat is 16,4% van het totale vermogen aan zonnepanelen in Zeeland.

Projectleider Ilse Pama: 'Steeds meer mensen lopen warm voor zonnepanelen. Vaak vanuit financieel oogpunt; de rente die je over je spaargeld krijgt, is immers zo laag dat je beter een set zonnepanelen kan aanschaffen. Dat levert gelijk ook een maandelijkse besparing op de energiekosten op. Dat je eigen duurzame energie opwekken ook goed is voor het milieu, is voor veel mensen ook een belangrijke reden om zonnepanelen op het dak te laten leggen.' De inschrijving voor de zonnepanelen loopt van 2 april tot en met 10 juni 2016.

Het Zon Effect organiseert drie informatiebijeenkomsten voor particulieren. Op dinsdag 12 april in het Stadskantoor in Goes, op donderdag 19 april in het Stadhuis van Terneuzen, op donderdag 12 mei in het Palet in Middelburg.
 

Meer informatie