Energiestrategie voor kinderen

Gepubliceerd op: 6 oktober 2020 15:40

In de zomer hebben ruim 35 scholen zich aangemeld voor een gastles over de Zeeuwse Energietransitie. De interesse vanuit de scholen is groot; scholen vanuit alle Zeeuwse gemeentes doen mee.

KinderRES

Speciaal voor groepen 7/8 van het primair onderwijs gaan gastdocenten de leerlingen wegwijs maken in waarom de aarde opwarmt, de poolkappen smelten, er steeds meer droogte en tegelijkertijd wateroverlast ontstaat. Dat dat in Nederland ook gevolgen heeft en hoe we in Zeeland de uitstoot van broeikasgassen (CO2) met 95% willen verminderen in 2050. Dat staat ook in de KinderRES, de Regionale energie stragegie voor kinderen.

Wil je meer weten over de KinderRES?

De gastlessen zullen vanaf 22 september plaatsvinden. De Zeeuwse NME-centra (Natuur en Milieu Educatie) bieden deze aan in samenwerking met het Zeeuws Energieakkoord. De leerlingen die tot 8 oktober een gastles krijgen mogen zelf ook idee├źn aandragen! Het beste idee wint een prijs, deze reiken we uit op de Klimaatdag, op 9 oktober. De kinderen mogen hun prijs zelf bedenken, zolang er een link is met de energiestransitie.