Actueel in Zeeland

Ben je zelf bij een energie-initiatief betrokken? Dan nodigen we je van harte uit om dit te melden: redactie@energiezeeland.nl. Wie weet wordt jouw initiatief ook in het zonnetje gezet. 

Resultaat 1 - 10 (van 152)

 • Zonnepanelen leveren het meeste op in Zeeland

  7 januari 2021

  Zonnepanelen brengen in Zeeland het meeste op, dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van Utrecht na een vergelijking tussen de verschillende regio's. Met name Vlissingen scoort op dat vlak goed. Nu was dat natuurlijk wel te verwachten, want Vlissingen heeft ook jaar na jaar de meeste zonuren van Nederland, maar volgens de onderzoekers speelt er meer. Zo heeft de verkoelende zeebries er ook iets mee te maken.

  Bekijk details van Zonnepanelen leveren het meeste op in Zeeland

 • Windpark op zee Borssele 1&2 helemaal klaar

  10 december 2020

  Ørsted heeft de bouw van windpark Borssele 1&2 afgerond. Het windpark heeft een geïnstalleerde capaciteit van 752MW. Daarmee is Borssele 1&2 het grootste windpark op zee van Nederland en het tweede grootste windpark van de wereld. Borssele 1&2 levert een hoeveelheid groene elektriciteit die overeenkomt met het gebruik van een miljoen huishoudens. Borssele 1&2 is het eerste windpark op zee van Ørsted in Nederland. Ørsted heeft een documentaire gemaakt over het windpark. De documentaire is hier te...

  Bekijk details van Windpark op zee Borssele 1&2 helemaal klaar

 • Koudekerke energieneutraal gaat verder

  17 november 2020

  In een filmpje vertellen de inwoners van Koudekerke over het gerealiseerde zonnepark en de verdere plannen met deelauto's en collectieve inkoop van duurzame materialen en diensten.

  Bekijk details van Koudekerke energieneutraal gaat verder

 • Eerste elektrische bus in Zeeland

  6 oktober 2020

  Op vrijdag 9 oktober neemt ZB de eerste elektrische bus in Zeeland in gebruik voor het boekenvervoer door de gehele provincie.

  Bekijk details van Eerste elektrische bus in Zeeland

 • Energiestrategie voor kinderen

  6 oktober 2020

  In de zomer hebben ruim 35 scholen zich aangemeld voor een gastles over de Zeeuwse Energietransitie. De interesse vanuit de scholen is groot; scholen vanuit alle Zeeuwse gemeentes doen mee.

  Bekijk details van Energiestrategie voor kinderen

 • Wanneer is jouw gemeente energieneutraal?

  12 augustus 2020

  Alle Zeeuwse gemeenten hebben plannen gemaakt voor energiebesparing en het stoppen met fossiele energiebronnen. Wat gaan ze doen met de eigen gebouwen, installaties en vervoermiddelen van de gemeente?

  Bekijk details van Wanneer is jouw gemeente energieneutraal?

 • Zeeland krijgt geld voor energie en duurzaamheid

  9 juli 2020

  De compensatie voor het niet doorgaan van de marinierskazerne in Vlissingen levert positieve impulsen voor duurzame energie op. Kennis, onderwijs, bereikbaarheid en innovatie zijn wezenlijke onderdelen van de compensatiemaatregelen van de rijksoverheid voor Zeeland.

  Bekijk details van Zeeland krijgt geld voor energie en duurzaamheid

 • Grootste zonneparken in Zeeland

  7 juli 2020

  In de gemeente Terneuzen liggen inmiddels een aantal zonneparken waar je u tegen zegt. Volgens Solar Magazine behoren 2 van deze parken, Zonnepark Hoek met 60 megawattpiek en Zonnepark Terneuzen Tractaatweg met 40,1 megawattpiek tot de top 10 van Nederland.

  Bekijk details van Grootste zonneparken in Zeeland

 • Het klimaat verandert, Zeeland verandert mee

  9 juni 2020

  Ontwerp jouw ideale klimaatbestendige tuin en maak kans op een tegoedbon voor een tuincentrum naar keuze ter waarde van €150.

  Bekijk details van Het klimaat verandert, Zeeland verandert mee

 • Zon en warmte in Zeeland

  28 april 2020

  Alle bijeenkomsten van Het Zon Effect en Het Warmte Effect zijn door de maatregelen tegen Corona geannuleerd. Maar de inkoopacties waarvan je kunt profiteren lopen nog wel door. Ook staan de teams voor je klaar om je vrijblijvend advies te geven.

  Bekijk details van Zon en warmte in Zeeland