Actueel in Zeeland

Ben je zelf bij een energie-initiatief betrokken? Dan nodigen we je van harte uit om dit te melden: redactie@energiezeeland.nl. Wie weet wordt jouw initiatief ook in het zonnetje gezet. 

Resultaat 81 - 90 (van 149)

 • Collectief zonnepark Schoondijke

  18 oktober 2016

  Op initiatief van Stichting Duurzaam Groede zal nog in 2016 een eerste Zonne Energie Coöperatie gestart worden. Na een aantal maanden van intensief overleg en onderzoek ziet Stichting Duurzaam Groede kans om een eerste coöperatie op te starten.

  Bekijk details van Collectief zonnepark Schoondijke

 • Sjaak's scholentour weer gestart

  5 oktober 2016

  Het succesvolle eerste jaar van Sjaak’s Scholentour krijgt een vervolg. Energieadviseur Sjaak Vogel gaat weer langs bij Zeeuwse basisscholen. Het programma kenmerkt zich door uitdagende wedstrijdelementen en leuke prijzen.

  Bekijk details van Sjaak's scholentour weer gestart

 • Doe de Zonnepanelen Check

  13 juli 2016

  In afstemming met de Zeeuwse gemeenten lanceert het Duurzaam Bouwloket een tool om te achterhalen of het plaatsen van zonnepanelen interessant is. De zomer is van start gegaan en dat betekent dat er volop geprofiteerd kan worden van zonne-energie. Heb je er ooit over nagedacht om minder afhankelijk te worden van de grote energiemaatschappijen door je eigen energie op te wekken?

  Bekijk details van Doe de Zonnepanelen Check

 • Kapelle scoort hoog op lijst energiezuinige scholen

  13 juli 2016

  De nieuwe Multifunctionele Accommodatie Kapelle staat op de tweede plaats in de landelijke top 15 van energiezuinige scholen.

  Bekijk details van Kapelle scoort hoog op lijst energiezuinige scholen

 • Dong Energy legt windpark voor de Zeeuwse kust aan

  13 juli 2016

  Dong Energy gaat windpark Borssele bouwen. Dit heeft minister Kamp van Economische Zaken dinsdagavond 5 juli bekendgemaakt. Daarmee vist een consortium van Zeeuwse bedrijven achter het net.

  Bekijk details van Dong Energy legt windpark voor de Zeeuwse kust aan

 • Informatieavond over energie en wonen

  5 juli 2016

  Op 4 juli was er in de ZB in Middelburg een energiemarkt en een informatieve bijeenkomst over geld en energie besparen. De presentaties zijn nu beschikbaar. Ongeveer honderd belangstellenden woonden deze activiteiten bij.

  Bekijk details van Informatieavond over energie en wonen

 • Grootste zonnepark Benelux mogelijk in Zeeland

  11 mei 2016

  In de Zeeuwse gemeenten Borsele en Vlissingen komt mogelijk het grootste zonnepark van de Benelux. Het park van 43 hectare krijgt een vermogen van 50 MW, goed voor de stroomvoorziening van 15.000 huishoudens.

  Bekijk details van Grootste zonnepark Benelux mogelijk in Zeeland

 • Minister roemt lef van RWS met ijswoningen Goes

  11 mei 2016

  “Innovatie moet je niet teveel reguleren, maar overlaten aan mensen met lef”, merkte minister Blok op toen hij maandag 25 april een bezoek bracht aan de ijsbufferwoningen in Goes-West.

  Bekijk details van Minister roemt lef van RWS met ijswoningen Goes

 • Straks meer windenergie dan kernenergie in Zeeland

  18 april 2016

  Nog even en dan is het vermogen aan windenergie hoger dan het vermogen aan kernenergie in Zeeland. De kerncentrale in Borssele is goed voor 485 megawatt. Op dit moment zijn Zeeuwse windmolens goed voor 351 megawatt, de komende jaren zal dit stijgen tot 570 megawatt in 2020.

  Bekijk details van Straks meer windenergie dan kernenergie in Zeeland

 • Subsidieregeling 'asbest er af, zonnepanelen er op' is uitgeput

  18 april 2016

  De Zeeuwse subsidieregeling voor het vervangen van asbestdaken door het plaatsen van zonnepanelen is uitgeput. Er kan daarom geen subsidie meer aangevraagd worden. De regeling was bedoeld voor eigenaren van (voormalig) agrarische bedrijfsgebouwen.

  Bekijk details van Subsidieregeling 'asbest er af, zonnepanelen er op' is uitgeput