Actueel in Zeeland

Ben je zelf bij een energie-initiatief betrokken? Dan nodigen we je van harte uit om dit te melden: redactie@energiezeeland.nl. Wie weet wordt jouw initiatief ook in het zonnetje gezet. 

Resultaat 81 - 90 (van 154)

 • Zeeland Seaports steunt klimaatbrief

  23 november 2016

  Havenbedrijf Zeeland Seaports en een stuk of veertig andere grote bedrijven willen dat de overheid vaart maakt met de klimaatdoelen. In een open brief vragen ze om een minister voor economie, klimaat en energie. Ook willen ze een investeringsbank voor grote energieprojecten op land en zee.

  Bekijk details van Zeeland Seaports steunt klimaatbrief

 • Delta – Duurzame energie naar Eneco

  23 november 2016

  Eneco neemt voor 40,1 MW aan wind- en zonne-energieproductie over van het noodlijdende Zeeuwse energiebedrijf Delta. Het gaat om drie bestaande windparken en een aantal wind- en zonneprojecten in ontwikkeling.

  Bekijk details van Delta – Duurzame energie naar Eneco

 • Sloewarmte, naar een duurzame Zeeuwse haven

  2 november 2016

  In de haven van Vlissingen werken een aantal bedrijven samen om restwarmte opnieuw te benutten. De restwarmtekoppeling levert een flinke bijdrage aan een duurzame Zeeuwse zeehaven door besparingen op het energieverbruik en vermindering van CO2 uitstoot. Op 21 oktober 2016 is Sloewarmte B.V. officieel geopend door Ben de Reu, gedeputeerde van de Provincie Zeeland.

  Bekijk details van Sloewarmte, naar een duurzame Zeeuwse haven

 • Nationale Duurzame Huizen Route

  2 november 2016

  Op zaterdag 5 en 12 november 2016 openen honderden mensen in Nederland hun duurzame deuren. Ook in Zeeland doen diverse gastvrije huiseigenaren mee en vertellen graag hun verhaal over hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt.

  Bekijk details van Nationale Duurzame Huizen Route

 • Informatiemarkt ‘Energie besparen doe je nu’ goed bezocht

  2 november 2016

  Op dinsdag 18 oktober werd onder ruime belangstelling in de raadzaal van het stadskantoor Middelburg de informatiemarkt 'Energie besparen doe je NU' gehouden. Tijdens een aantal sessies werden verschillende aspecten van energiebesparing besproken.

  Bekijk details van Informatiemarkt ‘Energie besparen doe je nu’ goed bezocht

 • Collectief zonnepark Schoondijke

  18 oktober 2016

  Op initiatief van Stichting Duurzaam Groede zal nog in 2016 een eerste Zonne Energie Coöperatie gestart worden. Na een aantal maanden van intensief overleg en onderzoek ziet Stichting Duurzaam Groede kans om een eerste coöperatie op te starten.

  Bekijk details van Collectief zonnepark Schoondijke

 • Sjaak's scholentour weer gestart

  5 oktober 2016

  Het succesvolle eerste jaar van Sjaak’s Scholentour krijgt een vervolg. Energieadviseur Sjaak Vogel gaat weer langs bij Zeeuwse basisscholen. Het programma kenmerkt zich door uitdagende wedstrijdelementen en leuke prijzen.

  Bekijk details van Sjaak's scholentour weer gestart

 • Doe de Zonnepanelen Check

  13 juli 2016

  In afstemming met de Zeeuwse gemeenten lanceert het Duurzaam Bouwloket een tool om te achterhalen of het plaatsen van zonnepanelen interessant is. De zomer is van start gegaan en dat betekent dat er volop geprofiteerd kan worden van zonne-energie. Heb je er ooit over nagedacht om minder afhankelijk te worden van de grote energiemaatschappijen door je eigen energie op te wekken?

  Bekijk details van Doe de Zonnepanelen Check

 • Kapelle scoort hoog op lijst energiezuinige scholen

  13 juli 2016

  De nieuwe Multifunctionele Accommodatie Kapelle staat op de tweede plaats in de landelijke top 15 van energiezuinige scholen.

  Bekijk details van Kapelle scoort hoog op lijst energiezuinige scholen

 • Dong Energy legt windpark voor de Zeeuwse kust aan

  13 juli 2016

  Dong Energy gaat windpark Borssele bouwen. Dit heeft minister Kamp van Economische Zaken dinsdagavond 5 juli bekendgemaakt. Daarmee vist een consortium van Zeeuwse bedrijven achter het net.

  Bekijk details van Dong Energy legt windpark voor de Zeeuwse kust aan