Actueel in Zeeland

Ben je zelf bij een energie-initiatief betrokken? Dan nodigen we je van harte uit om dit te melden: redactie@energiezeeland.nl. Wie weet wordt jouw initiatief ook in het zonnetje gezet. 

Resultaat 71 - 80 (van 154)

 • Eigenaren appartementen Middelburg investeren in duurzame energie

  27 januari 2017

  De bewoners van twee appartementencomplexen in de Maisbaai in Middelburg hebben op eigen kracht fors geïnvesteerd in een duurzame toekomst. Ze hebben 88 zonnepanelen gekocht en willen in 2020 volledig onafhankelijk worden van gas voor verwarming, warm water en koken.

  Bekijk details van Eigenaren appartementen Middelburg investeren in duurzame energie

 • Waterschap gaat (Schelde)stroom opwekken

  26 januari 2017

  Waterschap Scheldestromen start met de ombouw van de rioolwaterzuivering Walcheren tot energiefabriek.

  Bekijk details van Waterschap gaat (Schelde)stroom opwekken

 • Van het gas af

  17 januari 2017

  Het Warmte Effect is een nieuw initiatief van ZMf en Zeeuwind om gas en geld te besparen. Verwarming vraagt veel energie: zo’n 30% van het huishoudelijke energieverbruik in Nederland gaat daaraan op. Besparen op verwarmen is relatief eenvoudig.

  Bekijk details van Van het gas af

 • Zeeuwse woningen in 2045 energieneutraal

  29 december 2016

  Alle woningen in Zeeland energieneutraal maken binnen 27 jaar. Dat is het streven van de Zeeuwse alliantie voor Energiebesparing.

  Bekijk details van Zeeuwse woningen in 2045 energieneutraal

 • Topoverleg over kerncentrale Borssele levert niets op

  23 december 2016

  Het Rijk gaat Zeeland financieel niet helpen met de aankoop van netwerkbedrijf Enduris. Daardoor staan 200 Zeeuwse banen op het spel. Donderdag 9 december hebben de aandeelhouders van Delta (provincie en gemeenten) overlegd met de ministers Henk Kamp (Economische Zaken) en Jeroen Dijsselbloem. Gespreksonderwerp was de kerncentrale van Delta.

  Bekijk details van Topoverleg over kerncentrale Borssele levert niets op

 • Energiemonitor Lokale Duurzame Energie is uit

  20 december 2016

  Hoe staat de beweging van lokaal duurzame energie er in 2016 voor in Nederland? De Lokale Energie Monitor 2016, die tijdens het evenement HIER opgewekt gepresenteerd is, laat zien dat het aantal geregistreerde energiecoöperaties in 2016 is toegenomen van 262 naar 313. Het gezamenlijke totale productievermogen is dit jaar gestegen met meer dan 50 procent naar ruim 138 megawatt. Meer dan 50.000 Nederlanders zijn lid van een lokale energiecoöperatie.

  Bekijk details van Energiemonitor Lokale Duurzame Energie is uit

 • Windpark voor Zeeuwse kust valt weer goedkoper uit

  20 december 2016

  Het tweede windpark Borssele, 22 kilometer uit de kust van Vlissingen, kan met slechts 300 miljoen euro subsidie worden aangelegd. Het consortium van Shell, Van Oord, Eneco en Mitsubishi/DGE kwam maandag 12 december als goedkoopste uit de bus en mag Borssele 3 en 4 bouwen. De overheid zal slechts 5,45 cent subsidie per kilowattuur verstrekken, een nieuw record.

  Bekijk details van Windpark voor Zeeuwse kust valt weer goedkoper uit

 • Energiebedrijf Delta deels in Zweedse handen

  15 december 2016

  De Zweedse investeringsmaatschappij EQT Infrastructure koopt voor 488 miljoen euro belangrijke onderdelen van energiebedrijf Delta. De divisie die energie verkoopt en de multimediatak ZeelandNet worden overgenomen.

  Bekijk details van Energiebedrijf Delta deels in Zweedse handen

 • Besparen op je energierekening?

  5 december 2016

  Wil je inzicht in het gas- en elektriciteitsgebruik in jouw huis? Heb je geen idee of je verbruik hoog, normaal of laag is? Wil je grip hebben op bovenstaande en geld en energie besparen?

  Bekijk details van Besparen op je energierekening?

 • Plan voor zonnepark van 85 voetbalvelden in Vlissingen-Oost

  23 november 2016

  Solarpark Zeeland heeft 1 november plannen gepresenteerd voor een groot zonnepark, Scaldia genaamd, aan de rand van het Sloegebied in Vlissingen-Oost. Het zonnepark moet 43 hectare groot worden, vergelijkbaar met 85 voetbalvelden, en krijgt 220.000 panelen. Het wordt dan het grootste zonnepark van Nederland.

  Bekijk details van Plan voor zonnepark van 85 voetbalvelden in Vlissingen-Oost