Actueel in Zeeland

Ben je zelf bij een energie-initiatief betrokken? Dan nodigen we je van harte uit om dit te melden: redactie@energiezeeland.nl. Wie weet wordt jouw initiatief ook in het zonnetje gezet. 

Resultaat 61 - 70 (van 154)

 • Waterschappen op weg klimaatambities waar te maken

  31 maart 2017

  De waterschappen zijn flink op weg om de klimaatambities in 2020 te halen. De waterschappen laten in de klimaatmonitor 2016 zien dat zij een koploper en partner zijn in de ontwikkeling van duurzame energieprojecten. In de Klimaatmonitor staat hoe de waterschappen presteren op het gebied van energiebesparing, het opwekken van duurzame energie en het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen.

  Bekijk details van Waterschappen op weg klimaatambities waar te maken

 • Proef met energiezuinig renoveren huurwoningen in Zeeland

  31 maart 2017

  Woningbouwcorporatie RWS Partner in Wonen verduurzaamt een aantal oudere huurwoningen in Wemeldinge en Biezelinge. Er worden verschillende energiebesparende ingrepen beproefd, om na te gaan welke investering de grootste winst oplevert qua energieverbruik, comfort en milieudoelstellingen.

  Bekijk details van Proef met energiezuinig renoveren huurwoningen in Zeeland

 • Klimaatverandering zit Zeeuwen niet lekker

  29 maart 2017

  De wereldwijde klimaatverandering, voelt als een bedreiging. Bijna driekwart van de Zeeuwen maakt zich zorgen over de gevolgen van de temperatuurstijging, zo blijkt uit een enquête van de University College Roosevelt (UCR).

  Bekijk details van Klimaatverandering zit Zeeuwen niet lekker

 • Zonne energie opwekken zonder panelen

  29 maart 2017

  Ruim honderd bewoners van de Middelburgse binnenstad toonden dinsdagavond 21 maart interesse in zonnepanelen. Niet voor op hun eigen dak, want veel van hun woningen hebben een monumentale status. Het gaat om collectieve zonne-energie, in de vorm van een zonnepark aan de rand van de stad.

  Bekijk details van Zonne energie opwekken zonder panelen

 • Het Zon Effect gaat in april weer van start

  16 maart 2017

  Van 1 april tot en met 11 juni kun je tegen een zeer aantrekkelijke prijs zonnepanelen aanschaffen.

  Bekijk details van Het Zon Effect gaat in april weer van start

 • Warmtepomp en isolatie in plaats van gas

  13 maart 2017

  Het Warmte Effect is een enorm succes! Ruim 900 bezoekers bezochten de informatiebijeenkomsten in Zierikzee, Terneuzen, Goes en Middelburg.

  Bekijk details van Warmtepomp en isolatie in plaats van gas

 • Wereldwijd uniek project

  9 maart 2017

  Frietfabriek uit Kruiningen wisselt restwarmte uit met uienbedrijf

  Bekijk details van Wereldwijd uniek project

 • Zeeuws Energieakkoord particuliere woningvoorraad ondertekend

  9 februari 2017

  25 Zeeuwse partijen hebben op 10 februari in Goes het Zeeuws Energieakkoord voor energiebesparing in de bestaande particuliere woningvoorraad ondertekend. Met het akkoord geven de betrokken partijen aan dat ze samen werk willen maken van energiebesparing en renovatie in de particuliere woningbouw in Zeeland.

  Bekijk details van Zeeuws Energieakkoord particuliere woningvoorraad ondertekend

 • Winnaars Energy Battle

  3 februari 2017

  De winnende ideeën zijn: E-source, Green Energy en Team Elektro. De Vakjury en de Jongerenjury van EnergieZeeland zagen woensdagavond 1 februari veel talenten tijdens de Energy Battle voor het voortgezet onderwijs in Zeeland in Zierikzee. Er deden leerlingenteams mee uit 2 HAVO en 2 VWO. De leerlingenpresentaties vonden plaats in het Auditorium en in het Technasium van Pontes Pieter Zeeman in aanwezigheid van jury, ouders en publiek.

  Bekijk details van Winnaars Energy Battle

 • Crowdfunding voor zonnedak van 245 zonnepanelen bij fruitbedrijf

  31 januari 2017

  Op dinsdag 31 januari 15:30 uur is de crowdfunding gestart voor het realiseren van een zonnedak bij fruitbedrijf van Assche aan de Zuiddijk 6 te Hengstdijk. Voor huishoudens, die niet zelf in staat zijn om zonnepanelen op eigen dak te plaatsen, is dit de mogelijkheid om toch te profiteren van zonne-energie in het zonnige Zeeland. Iedereen kan meedoen met het project. Waar men ook woont of bij welke energieleverancier men ook stroom afneemt.

  Bekijk details van Crowdfunding voor zonnedak van 245 zonnepanelen bij fruitbedrijf