Actueel in Zeeland

Ben je zelf bij een energie-initiatief betrokken? Dan nodigen we je van harte uit om dit te melden: redactie@energiezeeland.nl. Wie weet wordt jouw initiatief ook in het zonnetje gezet. 

Resultaat 61 - 70 (van 146)

 • Winnaars Energy Battle

  3 februari 2017

  De winnende ideeën zijn: E-source, Green Energy en Team Elektro. De Vakjury en de Jongerenjury van EnergieZeeland zagen woensdagavond 1 februari veel talenten tijdens de Energy Battle voor het voortgezet onderwijs in Zeeland in Zierikzee. Er deden leerlingenteams mee uit 2 HAVO en 2 VWO. De leerlingenpresentaties vonden plaats in het Auditorium en in het Technasium van Pontes Pieter Zeeman in aanwezigheid van jury, ouders en publiek.

  Bekijk details van Winnaars Energy Battle

 • Crowdfunding voor zonnedak van 245 zonnepanelen bij fruitbedrijf

  31 januari 2017

  Op dinsdag 31 januari 15:30 uur is de crowdfunding gestart voor het realiseren van een zonnedak bij fruitbedrijf van Assche aan de Zuiddijk 6 te Hengstdijk. Voor huishoudens, die niet zelf in staat zijn om zonnepanelen op eigen dak te plaatsen, is dit de mogelijkheid om toch te profiteren van zonne-energie in het zonnige Zeeland. Iedereen kan meedoen met het project. Waar men ook woont of bij welke energieleverancier men ook stroom afneemt.

  Bekijk details van Crowdfunding voor zonnedak van 245 zonnepanelen bij fruitbedrijf

 • Eigenaren appartementen Middelburg investeren in duurzame energie

  27 januari 2017

  De bewoners van twee appartementencomplexen in de Maisbaai in Middelburg hebben op eigen kracht fors geïnvesteerd in een duurzame toekomst. Ze hebben 88 zonnepanelen gekocht en willen in 2020 volledig onafhankelijk worden van gas voor verwarming, warm water en koken.

  Bekijk details van Eigenaren appartementen Middelburg investeren in duurzame energie

 • Waterschap gaat (Schelde)stroom opwekken

  26 januari 2017

  Waterschap Scheldestromen start met de ombouw van de rioolwaterzuivering Walcheren tot energiefabriek.

  Bekijk details van Waterschap gaat (Schelde)stroom opwekken

 • Van het gas af

  17 januari 2017

  Het Warmte Effect is een nieuw initiatief van ZMf en Zeeuwind om gas en geld te besparen. Verwarming vraagt veel energie: zo’n 30% van het huishoudelijke energieverbruik in Nederland gaat daaraan op. Besparen op verwarmen is relatief eenvoudig.

  Bekijk details van Van het gas af

 • Zeeuwse woningen in 2045 energieneutraal

  29 december 2016

  Alle woningen in Zeeland energieneutraal maken binnen 27 jaar. Dat is het streven van de Zeeuwse alliantie voor Energiebesparing.

  Bekijk details van Zeeuwse woningen in 2045 energieneutraal

 • Topoverleg over kerncentrale Borssele levert niets op

  23 december 2016

  Het Rijk gaat Zeeland financieel niet helpen met de aankoop van netwerkbedrijf Enduris. Daardoor staan 200 Zeeuwse banen op het spel. Donderdag 9 december hebben de aandeelhouders van Delta (provincie en gemeenten) overlegd met de ministers Henk Kamp (Economische Zaken) en Jeroen Dijsselbloem. Gespreksonderwerp was de kerncentrale van Delta.

  Bekijk details van Topoverleg over kerncentrale Borssele levert niets op

 • Energiemonitor Lokale Duurzame Energie is uit

  20 december 2016

  Hoe staat de beweging van lokaal duurzame energie er in 2016 voor in Nederland? De Lokale Energie Monitor 2016, die tijdens het evenement HIER opgewekt gepresenteerd is, laat zien dat het aantal geregistreerde energiecoöperaties in 2016 is toegenomen van 262 naar 313. Het gezamenlijke totale productievermogen is dit jaar gestegen met meer dan 50 procent naar ruim 138 megawatt. Meer dan 50.000 Nederlanders zijn lid van een lokale energiecoöperatie.

  Bekijk details van Energiemonitor Lokale Duurzame Energie is uit

 • Windpark voor Zeeuwse kust valt weer goedkoper uit

  20 december 2016

  Het tweede windpark Borssele, 22 kilometer uit de kust van Vlissingen, kan met slechts 300 miljoen euro subsidie worden aangelegd. Het consortium van Shell, Van Oord, Eneco en Mitsubishi/DGE kwam maandag 12 december als goedkoopste uit de bus en mag Borssele 3 en 4 bouwen. De overheid zal slechts 5,45 cent subsidie per kilowattuur verstrekken, een nieuw record.

  Bekijk details van Windpark voor Zeeuwse kust valt weer goedkoper uit

 • Energiebedrijf Delta deels in Zweedse handen

  15 december 2016

  De Zweedse investeringsmaatschappij EQT Infrastructure koopt voor 488 miljoen euro belangrijke onderdelen van energiebedrijf Delta. De divisie die energie verkoopt en de multimediatak ZeelandNet worden overgenomen.

  Bekijk details van Energiebedrijf Delta deels in Zweedse handen