Actueel in Zeeland

Ben je zelf bij een energie-initiatief betrokken? Dan nodigen we je van harte uit om dit te melden: redactie@energiezeeland.nl. Wie weet wordt jouw initiatief ook in het zonnetje gezet. 

Resultaat 61 - 70 (van 149)

 • Warmtepomp en isolatie in plaats van gas

  13 maart 2017

  Het Warmte Effect is een enorm succes! Ruim 900 bezoekers bezochten de informatiebijeenkomsten in Zierikzee, Terneuzen, Goes en Middelburg.

  Bekijk details van Warmtepomp en isolatie in plaats van gas

 • Wereldwijd uniek project

  9 maart 2017

  Frietfabriek uit Kruiningen wisselt restwarmte uit met uienbedrijf

  Bekijk details van Wereldwijd uniek project

 • Zeeuws Energieakkoord particuliere woningvoorraad ondertekend

  9 februari 2017

  25 Zeeuwse partijen hebben op 10 februari in Goes het Zeeuws Energieakkoord voor energiebesparing in de bestaande particuliere woningvoorraad ondertekend. Met het akkoord geven de betrokken partijen aan dat ze samen werk willen maken van energiebesparing en renovatie in de particuliere woningbouw in Zeeland.

  Bekijk details van Zeeuws Energieakkoord particuliere woningvoorraad ondertekend

 • Winnaars Energy Battle

  3 februari 2017

  De winnende ideeën zijn: E-source, Green Energy en Team Elektro. De Vakjury en de Jongerenjury van EnergieZeeland zagen woensdagavond 1 februari veel talenten tijdens de Energy Battle voor het voortgezet onderwijs in Zeeland in Zierikzee. Er deden leerlingenteams mee uit 2 HAVO en 2 VWO. De leerlingenpresentaties vonden plaats in het Auditorium en in het Technasium van Pontes Pieter Zeeman in aanwezigheid van jury, ouders en publiek.

  Bekijk details van Winnaars Energy Battle

 • Crowdfunding voor zonnedak van 245 zonnepanelen bij fruitbedrijf

  31 januari 2017

  Op dinsdag 31 januari 15:30 uur is de crowdfunding gestart voor het realiseren van een zonnedak bij fruitbedrijf van Assche aan de Zuiddijk 6 te Hengstdijk. Voor huishoudens, die niet zelf in staat zijn om zonnepanelen op eigen dak te plaatsen, is dit de mogelijkheid om toch te profiteren van zonne-energie in het zonnige Zeeland. Iedereen kan meedoen met het project. Waar men ook woont of bij welke energieleverancier men ook stroom afneemt.

  Bekijk details van Crowdfunding voor zonnedak van 245 zonnepanelen bij fruitbedrijf

 • Eigenaren appartementen Middelburg investeren in duurzame energie

  27 januari 2017

  De bewoners van twee appartementencomplexen in de Maisbaai in Middelburg hebben op eigen kracht fors geïnvesteerd in een duurzame toekomst. Ze hebben 88 zonnepanelen gekocht en willen in 2020 volledig onafhankelijk worden van gas voor verwarming, warm water en koken.

  Bekijk details van Eigenaren appartementen Middelburg investeren in duurzame energie

 • Waterschap gaat (Schelde)stroom opwekken

  26 januari 2017

  Waterschap Scheldestromen start met de ombouw van de rioolwaterzuivering Walcheren tot energiefabriek.

  Bekijk details van Waterschap gaat (Schelde)stroom opwekken

 • Van het gas af

  17 januari 2017

  Het Warmte Effect is een nieuw initiatief van ZMf en Zeeuwind om gas en geld te besparen. Verwarming vraagt veel energie: zo’n 30% van het huishoudelijke energieverbruik in Nederland gaat daaraan op. Besparen op verwarmen is relatief eenvoudig.

  Bekijk details van Van het gas af

 • Zeeuwse woningen in 2045 energieneutraal

  29 december 2016

  Alle woningen in Zeeland energieneutraal maken binnen 27 jaar. Dat is het streven van de Zeeuwse alliantie voor Energiebesparing.

  Bekijk details van Zeeuwse woningen in 2045 energieneutraal

 • Topoverleg over kerncentrale Borssele levert niets op

  23 december 2016

  Het Rijk gaat Zeeland financieel niet helpen met de aankoop van netwerkbedrijf Enduris. Daardoor staan 200 Zeeuwse banen op het spel. Donderdag 9 december hebben de aandeelhouders van Delta (provincie en gemeenten) overlegd met de ministers Henk Kamp (Economische Zaken) en Jeroen Dijsselbloem. Gespreksonderwerp was de kerncentrale van Delta.

  Bekijk details van Topoverleg over kerncentrale Borssele levert niets op