Actueel in Zeeland

Ben je zelf bij een energie-initiatief betrokken? Dan nodigen we je van harte uit om dit te melden: redactie@energiezeeland.nl. Wie weet wordt jouw initiatief ook in het zonnetje gezet. 

Resultaat 61 - 70 (van 137)

 • Energiebedrijf Delta deels in Zweedse handen

  15 december 2016

  De Zweedse investeringsmaatschappij EQT Infrastructure koopt voor 488 miljoen euro belangrijke onderdelen van energiebedrijf Delta. De divisie die energie verkoopt en de multimediatak ZeelandNet worden overgenomen.

  Bekijk details van Energiebedrijf Delta deels in Zweedse handen

 • Besparen op je energierekening?

  5 december 2016

  Wil je inzicht in het gas- en elektriciteitsgebruik in jouw huis? Heb je geen idee of je verbruik hoog, normaal of laag is? Wil je grip hebben op bovenstaande en geld en energie besparen?

  Bekijk details van Besparen op je energierekening?

 • Plan voor zonnepark van 85 voetbalvelden in Vlissingen-Oost

  23 november 2016

  Solarpark Zeeland heeft 1 november plannen gepresenteerd voor een groot zonnepark, Scaldia genaamd, aan de rand van het Sloegebied in Vlissingen-Oost. Het zonnepark moet 43 hectare groot worden, vergelijkbaar met 85 voetbalvelden, en krijgt 220.000 panelen. Het wordt dan het grootste zonnepark van Nederland.

  Bekijk details van Plan voor zonnepark van 85 voetbalvelden in Vlissingen-Oost

 • Zeeland Seaports steunt klimaatbrief

  23 november 2016

  Havenbedrijf Zeeland Seaports en een stuk of veertig andere grote bedrijven willen dat de overheid vaart maakt met de klimaatdoelen. In een open brief vragen ze om een minister voor economie, klimaat en energie. Ook willen ze een investeringsbank voor grote energieprojecten op land en zee.

  Bekijk details van Zeeland Seaports steunt klimaatbrief

 • Delta – Duurzame energie naar Eneco

  23 november 2016

  Eneco neemt voor 40,1 MW aan wind- en zonne-energieproductie over van het noodlijdende Zeeuwse energiebedrijf Delta. Het gaat om drie bestaande windparken en een aantal wind- en zonneprojecten in ontwikkeling.

  Bekijk details van Delta – Duurzame energie naar Eneco

 • Sloewarmte, naar een duurzame Zeeuwse haven

  2 november 2016

  In de haven van Vlissingen werken een aantal bedrijven samen om restwarmte opnieuw te benutten. De restwarmtekoppeling levert een flinke bijdrage aan een duurzame Zeeuwse zeehaven door besparingen op het energieverbruik en vermindering van CO2 uitstoot. Op 21 oktober 2016 is Sloewarmte B.V. officieel geopend door Ben de Reu, gedeputeerde van de Provincie Zeeland.

  Bekijk details van Sloewarmte, naar een duurzame Zeeuwse haven

 • Nationale Duurzame Huizen Route

  2 november 2016

  Op zaterdag 5 en 12 november 2016 openen honderden mensen in Nederland hun duurzame deuren. Ook in Zeeland doen diverse gastvrije huiseigenaren mee en vertellen graag hun verhaal over hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt.

  Bekijk details van Nationale Duurzame Huizen Route

 • Informatiemarkt ‘Energie besparen doe je nu’ goed bezocht

  2 november 2016

  Op dinsdag 18 oktober werd onder ruime belangstelling in de raadzaal van het stadskantoor Middelburg de informatiemarkt 'Energie besparen doe je NU' gehouden. Tijdens een aantal sessies werden verschillende aspecten van energiebesparing besproken.

  Bekijk details van Informatiemarkt ‘Energie besparen doe je nu’ goed bezocht

 • Collectief zonnepark Schoondijke

  18 oktober 2016

  Op initiatief van Stichting Duurzaam Groede zal nog in 2016 een eerste Zonne Energie Coöperatie gestart worden. Na een aantal maanden van intensief overleg en onderzoek ziet Stichting Duurzaam Groede kans om een eerste coöperatie op te starten.

  Bekijk details van Collectief zonnepark Schoondijke

 • Sjaak's scholentour weer gestart

  5 oktober 2016

  Het succesvolle eerste jaar van Sjaak’s Scholentour krijgt een vervolg. Energieadviseur Sjaak Vogel gaat weer langs bij Zeeuwse basisscholen. Het programma kenmerkt zich door uitdagende wedstrijdelementen en leuke prijzen.

  Bekijk details van Sjaak's scholentour weer gestart