Actueel in Zeeland

Ben je zelf bij een energie-initiatief betrokken? Dan nodigen we je van harte uit om dit te melden: redactie@energiezeeland.nl. Wie weet wordt jouw initiatief ook in het zonnetje gezet. 

Resultaat 51 - 60 (van 152)

 • HZ studenten doen mee met Solarboot in Monaco

  13 juli 2017

  Van 11 tot en met 15 juli zijn studenten van HZ in Vlissingen, opleiding Engineering, aanwezig in Monaco voor hun deelname aan de Monaco Solar & Electric Boat Challenge.

  Bekijk details van HZ studenten doen mee met Solarboot in Monaco

 • HZ studenten spelen met Stroom(ing)

  7 juli 2017

  Het lectoraat Delta Power (HZ) gaat aan de slag met het project "Spelen met Stroom(ing)". Dit project richt zich op een flexibele inzet van een getijcentrale.

  Bekijk details van HZ studenten spelen met Stroom(ing)

 • Zonkracht Middelburg zoekt nog deelnemers

  7 juli 2017

  Je wilt je energienota naar beneden brengen en je energie zelf duurzaam opwekken? Je wilt zonnepanelen, maar kan of mag deze niet plaatsen? Dan is deelname aan een postcoderoosproject voor jou de oplossing. Postcoderoos wil zeggen dat zonnepanelen niet op het eigen dak worden gelegd, maar collectief op een dak of veld in de buurt.

  Bekijk details van Zonkracht Middelburg zoekt nog deelnemers

 • Zeeland haalt afspraken windenergie niet

  22 juni 2017

  Zeeland redt het waarschijnlijk niet om in 2020 de afgesproken hoeveelheid windenergie op te wekken. Dat neemt niet weg dat Zeeland, vergeleken met andere provincies, op de goede weg is. Dat concludeert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

  Bekijk details van Zeeland haalt afspraken windenergie niet

 • Start bouw zonnepark Middelburg

  22 juni 2017

  Binnen enkele weken start het bedrijf Groen Leven met de bouw van een zonnepark naast woonboulevard De Mortiere bij Middelburg.

  Bekijk details van Start bouw zonnepark Middelburg

 • Zonnepanelen voor de wijk of het dorp

  14 juni 2017

  Het Energieservicepunt Zeeland organiseerde een inspirerende avond in Goes over energiecoöperaties en de postcoderoos (PCR) op 13 juni. Als jouw dak niet geschikt is voor zonnepanelen, of als je in een appartement of monument woont dan is de postcoderoosregeling een optie.

  Bekijk details van Zonnepanelen voor de wijk of het dorp

 • Klimaatverandering en duurzame energie

  29 mei 2017

  Jongeren uit Middelburg, Gdansk, Herning en Roeselaere doen aanbevelingen over klimaatverandering en energie voor de EU. Zij hebben Taskforces gevormd in het kader van Our Democratic Europe en organiseren conferenties over o.a. energie en klimaat.

  Bekijk details van Klimaatverandering en duurzame energie

 • Zeeuws jaar van de energie

  11 april 2017

  In het Zeeuws jaar van de energie ontwikkelen en organiseren Zeeuwse overheden, maatschappelijke organisaties en bedrijven projecten en activiteiten om energie, in de breedste zin van het woord, onder de aandacht te brengen.

  Bekijk details van Zeeuws jaar van de energie

 • Waterschappen op weg klimaatambities waar te maken

  31 maart 2017

  De waterschappen zijn flink op weg om de klimaatambities in 2020 te halen. De waterschappen laten in de klimaatmonitor 2016 zien dat zij een koploper en partner zijn in de ontwikkeling van duurzame energieprojecten. In de Klimaatmonitor staat hoe de waterschappen presteren op het gebied van energiebesparing, het opwekken van duurzame energie en het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen.

  Bekijk details van Waterschappen op weg klimaatambities waar te maken

 • Proef met energiezuinig renoveren huurwoningen in Zeeland

  31 maart 2017

  Woningbouwcorporatie RWS Partner in Wonen verduurzaamt een aantal oudere huurwoningen in Wemeldinge en Biezelinge. Er worden verschillende energiebesparende ingrepen beproefd, om na te gaan welke investering de grootste winst oplevert qua energieverbruik, comfort en milieudoelstellingen.

  Bekijk details van Proef met energiezuinig renoveren huurwoningen in Zeeland