Actueel in Zeeland

Ben je zelf bij een energie-initiatief betrokken? Dan nodigen we je van harte uit om dit te melden: redactie@energiezeeland.nl. Wie weet wordt jouw initiatief ook in het zonnetje gezet. 

Resultaat 41 - 50 (van 146)

 • Zonnepanelen passen niet in polder Dreischor

  25 augustus 2017

  Twaalf hectare bij Zierikzee oké, maar het veel kleinere zonnepark bij Dreischor doet het oude polderlandschap groot geweld aan.

  Bekijk details van Zonnepanelen passen niet in polder Dreischor

 • Middelburg heeft een nul-op-de-meterwoning

  18 augustus 2017

  In het Zeeuws Energieakkoord staat dat we in 2045 allemaal energieneutraal moeten wonen. Dat is een woning waar evenveel energie binnenkomt als er verbruikt wordt. In Middelburg geven ze het goede voorbeeld.

  Bekijk details van Middelburg heeft een nul-op-de-meterwoning

 • Plannen voor zonneparken

  7 augustus 2017

  Op elf plekken in Zeeland wordt serieus gewerkt aan de oprichting van particuliere zonneparken. De overheid bevordert dit via de postcoderoosregeling. Zeeuws-Vlaanderen loopt voorop.

  Bekijk details van Plannen voor zonneparken

 • Energie uit afvalwater

  26 juli 2017

  Waterschap Scheldestromen wil dat dat de zuivering van rioolwater vanaf begin 2018 meer stroom oplevert dan verbruikt. Tot nu toe kost het schoonmaken van het Zeeuwse afvalwater juist veel energie.

  Bekijk details van Energie uit afvalwater

 • HZ studenten doen mee met Solarboot in Monaco

  13 juli 2017

  Van 11 tot en met 15 juli zijn studenten van HZ in Vlissingen, opleiding Engineering, aanwezig in Monaco voor hun deelname aan de Monaco Solar & Electric Boat Challenge.

  Bekijk details van HZ studenten doen mee met Solarboot in Monaco

 • HZ studenten spelen met Stroom(ing)

  7 juli 2017

  Het lectoraat Delta Power (HZ) gaat aan de slag met het project "Spelen met Stroom(ing)". Dit project richt zich op een flexibele inzet van een getijcentrale.

  Bekijk details van HZ studenten spelen met Stroom(ing)

 • Zonkracht Middelburg zoekt nog deelnemers

  7 juli 2017

  Je wilt je energienota naar beneden brengen en je energie zelf duurzaam opwekken? Je wilt zonnepanelen, maar kan of mag deze niet plaatsen? Dan is deelname aan een postcoderoosproject voor jou de oplossing. Postcoderoos wil zeggen dat zonnepanelen niet op het eigen dak worden gelegd, maar collectief op een dak of veld in de buurt.

  Bekijk details van Zonkracht Middelburg zoekt nog deelnemers

 • Zeeland haalt afspraken windenergie niet

  22 juni 2017

  Zeeland redt het waarschijnlijk niet om in 2020 de afgesproken hoeveelheid windenergie op te wekken. Dat neemt niet weg dat Zeeland, vergeleken met andere provincies, op de goede weg is. Dat concludeert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

  Bekijk details van Zeeland haalt afspraken windenergie niet

 • Start bouw zonnepark Middelburg

  22 juni 2017

  Binnen enkele weken start het bedrijf Groen Leven met de bouw van een zonnepark naast woonboulevard De Mortiere bij Middelburg.

  Bekijk details van Start bouw zonnepark Middelburg

 • Zonnepanelen voor de wijk of het dorp

  14 juni 2017

  Het Energieservicepunt Zeeland organiseerde een inspirerende avond in Goes over energiecoöperaties en de postcoderoos (PCR) op 13 juni. Als jouw dak niet geschikt is voor zonnepanelen, of als je in een appartement of monument woont dan is de postcoderoosregeling een optie.

  Bekijk details van Zonnepanelen voor de wijk of het dorp