Actueel in Zeeland

Ben je zelf bij een energie-initiatief betrokken? Dan nodigen we je van harte uit om dit te melden: redactie@energiezeeland.nl. Wie weet wordt jouw initiatief ook in het zonnetje gezet. 

Resultaat 151 - 154 (van 154)

 • Nieuwe Ambachterij Oostburg gaat voor duurzaamheid en energiebesparing

  23 januari 2015

  De Nieuwe Ambachterij is een werkplaats in ontwikkeling waar duurzame en energiebesparende producten gemaakt gaan worden en waar ze de grote ruimte duurzaam willen verwarmen met infraroodverwarming. Het is een initiatief van Bressiaander Sietz Leeflang, voorzitter van stichting De Twaalf Ambachten en Groedenaar Dirk Knetsch.

  Bekijk details van Nieuwe Ambachterij Oostburg gaat voor duurzaamheid en energiebesparing

 • Rioolwaterzuivering Terneuzen wekt meer energie op

  12 december 2014

  Waterschap Scheldestromen heeft de rioolwaterzuivering (rwzi) in Terneuzen gemoderniseerd. Het karakter van de zuiveringsinstallatie is daarmee drastisch veranderd van verwerker van afvalwater naar een producent van elektriciteit en grondstoffen, een energiefabriek. Door alle aanpassingen is de eigen energie opwekking gestegen van 32% naar 75%.

  Bekijk details van Rioolwaterzuivering Terneuzen wekt meer energie op

 • Belangstelling voor duurzaam investeren groeit bij verenigingen

  12 december 2014

  Uit onderzoek blijkt dat een (sport)vereniging met een eigen accommodatie gemakkelijk duizenden euro’s kan besparen op de energierekening. Dat was de insteek van de workshop ’groene euro’s scoren’ die op 2 december in Terneuzen en op 3 december in Goes werd gereorganiseerd door het Energieservicepunt Zeeland. Vertegenwoordigers van zo’n 20 (sport)verenigingen namen deel aan deze workshop.

  Bekijk details van Belangstelling voor duurzaam investeren groeit bij verenigingen

 • Bijeenkomst ‘Samen aan de slag met energie’ drukbezocht

  12 december 2014

  Het Energieservicepunt Zeeland heeft begin december twee informatieavonden georganiseerd voor iedereen die gezamenlijk aan de slag wil gaan met energiebesparing en duurzame energie in de eigen straat, wijk, dorp of (sport)vereniging.

  Bekijk details van Bijeenkomst ‘Samen aan de slag met energie’ drukbezocht