Actueel in Zeeland

Ben je zelf bij een energie-initiatief betrokken? Dan nodigen we je van harte uit om dit te melden: redactie@energiezeeland.nl. Wie weet wordt jouw initiatief ook in het zonnetje gezet. 

Resultaat 141 - 149 (van 149)

 • Walsoordensestraat in Zeeland aan kop

  12 februari 2015

  Begin februari vond de eerste afvalronde van het HIER Klimaatstraatfeest plaats. Van de 2.276 straten die zich hadden ingeschreven voor de grootste en gezelligste energiebesparingswedstrijd van Nederland, strijden vanaf nu alleen nog de beste 150 straten voor de titel 'beste Klimaatstraat van Nederland'. In Zeeland staat de Walsoordensestraat in Walsoorden aan kop en landelijk staan ze in de top 10.

  Bekijk details van Walsoordensestraat in Zeeland aan kop

 • ‘Zeeuwse' solarauto wint Oscar van de technologie

  12 februari 2015

  De solarauto Stella van een aantal Zeeuwse studenten aan de TU in Eindhoven heeft in San Francisco een prestigieuze Amerikaanse prijs gewonnen. Het gaat om een Crunchie Award. De Stella won de prijs in de categorie beste technologische ontwikkeling in 2014. De auto van de TU is door vier Zeeuwse en een aantal Brabantse TU-studenten gebouwd. In 2014 won de Stella al de World Solar Challenge in Australië.

  Bekijk details van ‘Zeeuwse' solarauto wint Oscar van de technologie

 • DELTA biedt hulp bij energiezuiniger maken woning

  12 februari 2015

  Veel huizenbezitters in Nederland ontvangen één dezer dagen het voorlopige energielabel in de bus. Dat vestigt bij velen de aandacht op de staat van de woning en op het terugdringen van de energiekosten. DELTA biedt vanaf nu hulp bij het maken van lastige keuzes bij het energiezuiniger maken van de eigen woning.

  Bekijk details van DELTA biedt hulp bij energiezuiniger maken woning

 • Energierekening blijft achterwege

  5 februari 2015

  Op het nog braakliggende bouwterrein aan de Frambozenstraat in Goes laat RWS partner in wonen acht levensloopbestendige huurwoningen bouwen. Deze hoogwaardig geïsoleerde woningen worden zogeheten "nul-op-de-meter-woningen". De bouw is gestart in de week van 26 januari.

  Bekijk details van Energierekening blijft achterwege

 • Zonnepanelenpark van 8 hectare bij Rilland

  5 februari 2015

  De gemeente Reimerswaal heeft eind 2014 ingestemd met het verzoek van Maatschap Hopmans voor de realisatie van een zonnepanelenpark in het buitengebied nabij het dorp Rilland. De zonnepanelen komen op een agrarisch perceel van 8 hectare te liggen.

  Bekijk details van Zonnepanelenpark van 8 hectare bij Rilland

 • Nieuwe Ambachterij Oostburg gaat voor duurzaamheid en energiebesparing

  23 januari 2015

  De Nieuwe Ambachterij is een werkplaats in ontwikkeling waar duurzame en energiebesparende producten gemaakt gaan worden en waar ze de grote ruimte duurzaam willen verwarmen met infraroodverwarming. Het is een initiatief van Bressiaander Sietz Leeflang, voorzitter van stichting De Twaalf Ambachten en Groedenaar Dirk Knetsch.

  Bekijk details van Nieuwe Ambachterij Oostburg gaat voor duurzaamheid en energiebesparing

 • Rioolwaterzuivering Terneuzen wekt meer energie op

  12 december 2014

  Waterschap Scheldestromen heeft de rioolwaterzuivering (rwzi) in Terneuzen gemoderniseerd. Het karakter van de zuiveringsinstallatie is daarmee drastisch veranderd van verwerker van afvalwater naar een producent van elektriciteit en grondstoffen, een energiefabriek. Door alle aanpassingen is de eigen energie opwekking gestegen van 32% naar 75%.

  Bekijk details van Rioolwaterzuivering Terneuzen wekt meer energie op

 • Belangstelling voor duurzaam investeren groeit bij verenigingen

  12 december 2014

  Uit onderzoek blijkt dat een (sport)vereniging met een eigen accommodatie gemakkelijk duizenden euro’s kan besparen op de energierekening. Dat was de insteek van de workshop ’groene euro’s scoren’ die op 2 december in Terneuzen en op 3 december in Goes werd gereorganiseerd door het Energieservicepunt Zeeland. Vertegenwoordigers van zo’n 20 (sport)verenigingen namen deel aan deze workshop.

  Bekijk details van Belangstelling voor duurzaam investeren groeit bij verenigingen

 • Bijeenkomst ‘Samen aan de slag met energie’ drukbezocht

  12 december 2014

  Het Energieservicepunt Zeeland heeft begin december twee informatieavonden georganiseerd voor iedereen die gezamenlijk aan de slag wil gaan met energiebesparing en duurzame energie in de eigen straat, wijk, dorp of (sport)vereniging.

  Bekijk details van Bijeenkomst ‘Samen aan de slag met energie’ drukbezocht