Actueel in Zeeland

Ben je zelf bij een energie-initiatief betrokken? Dan nodigen we je van harte uit om dit te melden: redactie@energiezeeland.nl. Wie weet wordt jouw initiatief ook in het zonnetje gezet. 

Resultaat 131 - 140 (van 149)

 • Twee Zeeuwse sportclubs in finale energiewedstrijd

  28 april 2015

  Twee clubs uit Zeeland zijn doorgedrongen tot de finale van de Nuon Club Competitie 2015. Het gaat om Hockey Club Schouwen Duiveland uit Zierikzee en Tennis Vereniging Zaamslag uit het gelijknamige dorp in de gemeente Terneuzen.

  Bekijk details van Twee Zeeuwse sportclubs in finale energiewedstrijd

 • P-Nuts Award voor project Energieke Sportverenigingen

  20 april 2015

  Het Zeeuws Klimaatfonds, de gemeente Borsele en 12 sportverenigingen hebben samen de nationale P-Nuts Award voor het ‘Mooiste Regionale Samenwerkingsverband’ in de wacht gesleept. De feestelijk uitreiking vond plaats op 16 april in Tilburg. Voor de P- Nuts Awards kwamen 71 initiatieven en projecten in aanmerking. Alle projecten worden gezien als inspirerende voorbeelden van lokale en regionale initiatieven voor een duurzame energiebeweging. ‘Energieke Sportverenigingen’ was de enige Zeeuws inzending.

  Bekijk details van P-Nuts Award voor project Energieke Sportverenigingen

 • Win gratis zonnepanelen met je vereniging

  10 april 2015

  Het Zon Effect organiseert een wedstrijd voor Zeeuwse vrijetijdsverenigingen. Wie vindt dat zijn clubgebouw gratis zonnepanelen verdient, kan zijn vereniging aanmelden op de website van Het Zon Effect. De vereniging die vervolgens de meeste stemmen krijgt, ontvangt van Saman Groep uit Zierikzee een gratis set van tien zonnepanelen, inclusief montage. De vereniging die de meest ludieke actie verzint om stemmen werven, wint de originaliteitsprijs en verdient daarmee ook zo’n set.

  Bekijk details van Win gratis zonnepanelen met je vereniging

 • 400 zonnepanelen op Gemeentehuis Middelburg

  16 maart 2015

  De gemeente Middelburg heeft besloten om met SDE+-subsidie vierhonderd zonnepanelen op het dak van het een vestiging van de gemeente te laten plaatsen. Hiermee voorziet het gebouw bijna volledig in haar eigen stroombehoefte.

  Bekijk details van 400 zonnepanelen op Gemeentehuis Middelburg

 • Zeeuwse industrie werkt samen op terrein van energie en grondstoffen

  6 maart 2015

  Het platform voor versterking van de concurrentiekracht van de Zeeuwse industrie gaat aan de slag met ruim 20 duurzaamheidsprojecten. Dat is de oogst van het eerste jaar Smart Delta Resources (SDR) Platform. De 12 SDR bedrijven, waaronder Yara, Dow en DELTA, hebben gekeken naar concrete efficiencyslagen waar het gaat om grondstoffen en energiegebruik. Deze efficiency blijkt vooral te realiseren in samenwerking met andere partijen; door processtromen op elkaar aan te laten sluiten en door energie...

  Bekijk details van Zeeuwse industrie werkt samen op terrein van energie en grondstoffen

 • Zeeuws Klimaatfonds maakte in 2014 komst van 1.144 zonnepanelen mogelijk

  6 maart 2015

  Het Zeeuws Klimaatfonds heeft in de afgelopen jaren een flinke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van zonne-energie in Zeeland. Met steun van het fonds zijn op ruim 500 locaties meer dan 6500 zonnepanelen geplaatst. Hiermee wordt de uitstoot van 11.000 ton CO2 gecompenseerd. De locaties betreffen woningen, scholen, sportaccommodaties, midden- en kleinbedrijven en landbouwbedrijven. In 2014 zijn er met steun van het fonds 1.144 zonnepanelen geplaatst.

  Bekijk details van Zeeuws Klimaatfonds maakte in 2014 komst van 1.144 zonnepanelen mogelijk

 • Het Zon Effect gaat weer van start

  6 maart 2015

  Vanaf zaterdag 4 april gaat Het Zon Effect weer van start. Deze gezamenlijke inkoopactie van zonnepanelen is al drie jaar lang een groot succes. Het Zon Effect heeft ervoor gezorgd dat er in drie jaar tijd 18.000 zonnepanelen op 1600 daken zijn geïnstalleerd, met een totale opbrengst van 4,5 MW elektriciteit.

  Bekijk details van Het Zon Effect gaat weer van start

 • Een energieléverend gebouw, met gebruik van oplossingen uit de natuur

  27 februari 2015

  Op woensdag 25 februari 2015 werden vier leerlingen van Pontes Pieter Zeeman uit Zierikzee tweede bij de regiofinale van de Technasium Top Award 2015, in de Avans Hogeschool te Breda, de laatste halte vóór de landelijke finale. Ze maken nog kans op deelname aan de finale door een wildcard nominatie.

  Bekijk details van Een energieléverend gebouw, met gebruik van oplossingen uit de natuur

 • Gratis introductiecursus bij FabLab Zeeland

  20 februari 2015

  FabLab Zeeland is een feit! Op vrijdag de dertiende februari opende FabLab Zeeland, een initiatief van SCOOP/Zeeuwse Bibliotheek, haar deuren officieel voor het publiek.

  Bekijk details van Gratis introductiecursus bij FabLab Zeeland

 • Huizen in Zeeland lekken 68 miljoen aan energie

  12 februari 2015

  Veel huizenbezitters in Zeeland kunnen nog een forse winst behalen in hun energieverbruik. Dat meent www.bespaarnu.nl. Volgens de site verspillen de Zeeuwen gezamenlijk 68 miljoen euro aan energie. Zeeland staat daarmee op de achtste plaats. Die 68 miljoen euro energieverspilling is op een totaal aan Zeeuws energieverbruik van 240 miljoen per jaar.

  Bekijk details van Huizen in Zeeland lekken 68 miljoen aan energie