Actueel in Zeeland

Ben je zelf bij een energie-initiatief betrokken? Dan nodigen we je van harte uit om dit te melden: redactie@energiezeeland.nl. Wie weet wordt jouw initiatief ook in het zonnetje gezet. 

Resultaat 131 - 140 (van 147)

 • Win gratis zonnepanelen met je vereniging

  10 april 2015

  Het Zon Effect organiseert een wedstrijd voor Zeeuwse vrijetijdsverenigingen. Wie vindt dat zijn clubgebouw gratis zonnepanelen verdient, kan zijn vereniging aanmelden op de website van Het Zon Effect. De vereniging die vervolgens de meeste stemmen krijgt, ontvangt van Saman Groep uit Zierikzee een gratis set van tien zonnepanelen, inclusief montage. De vereniging die de meest ludieke actie verzint om stemmen werven, wint de originaliteitsprijs en verdient daarmee ook zo’n set.

  Bekijk details van Win gratis zonnepanelen met je vereniging

 • 400 zonnepanelen op Gemeentehuis Middelburg

  16 maart 2015

  De gemeente Middelburg heeft besloten om met SDE+-subsidie vierhonderd zonnepanelen op het dak van het een vestiging van de gemeente te laten plaatsen. Hiermee voorziet het gebouw bijna volledig in haar eigen stroombehoefte.

  Bekijk details van 400 zonnepanelen op Gemeentehuis Middelburg

 • Zeeuwse industrie werkt samen op terrein van energie en grondstoffen

  6 maart 2015

  Het platform voor versterking van de concurrentiekracht van de Zeeuwse industrie gaat aan de slag met ruim 20 duurzaamheidsprojecten. Dat is de oogst van het eerste jaar Smart Delta Resources (SDR) Platform. De 12 SDR bedrijven, waaronder Yara, Dow en DELTA, hebben gekeken naar concrete efficiencyslagen waar het gaat om grondstoffen en energiegebruik. Deze efficiency blijkt vooral te realiseren in samenwerking met andere partijen; door processtromen op elkaar aan te laten sluiten en door energie...

  Bekijk details van Zeeuwse industrie werkt samen op terrein van energie en grondstoffen

 • Zeeuws Klimaatfonds maakte in 2014 komst van 1.144 zonnepanelen mogelijk

  6 maart 2015

  Het Zeeuws Klimaatfonds heeft in de afgelopen jaren een flinke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van zonne-energie in Zeeland. Met steun van het fonds zijn op ruim 500 locaties meer dan 6500 zonnepanelen geplaatst. Hiermee wordt de uitstoot van 11.000 ton CO2 gecompenseerd. De locaties betreffen woningen, scholen, sportaccommodaties, midden- en kleinbedrijven en landbouwbedrijven. In 2014 zijn er met steun van het fonds 1.144 zonnepanelen geplaatst.

  Bekijk details van Zeeuws Klimaatfonds maakte in 2014 komst van 1.144 zonnepanelen mogelijk

 • Het Zon Effect gaat weer van start

  6 maart 2015

  Vanaf zaterdag 4 april gaat Het Zon Effect weer van start. Deze gezamenlijke inkoopactie van zonnepanelen is al drie jaar lang een groot succes. Het Zon Effect heeft ervoor gezorgd dat er in drie jaar tijd 18.000 zonnepanelen op 1600 daken zijn geïnstalleerd, met een totale opbrengst van 4,5 MW elektriciteit.

  Bekijk details van Het Zon Effect gaat weer van start

 • Een energieléverend gebouw, met gebruik van oplossingen uit de natuur

  27 februari 2015

  Op woensdag 25 februari 2015 werden vier leerlingen van Pontes Pieter Zeeman uit Zierikzee tweede bij de regiofinale van de Technasium Top Award 2015, in de Avans Hogeschool te Breda, de laatste halte vóór de landelijke finale. Ze maken nog kans op deelname aan de finale door een wildcard nominatie.

  Bekijk details van Een energieléverend gebouw, met gebruik van oplossingen uit de natuur

 • Gratis introductiecursus bij FabLab Zeeland

  20 februari 2015

  FabLab Zeeland is een feit! Op vrijdag de dertiende februari opende FabLab Zeeland, een initiatief van SCOOP/Zeeuwse Bibliotheek, haar deuren officieel voor het publiek.

  Bekijk details van Gratis introductiecursus bij FabLab Zeeland

 • Huizen in Zeeland lekken 68 miljoen aan energie

  12 februari 2015

  Veel huizenbezitters in Zeeland kunnen nog een forse winst behalen in hun energieverbruik. Dat meent www.bespaarnu.nl. Volgens de site verspillen de Zeeuwen gezamenlijk 68 miljoen euro aan energie. Zeeland staat daarmee op de achtste plaats. Die 68 miljoen euro energieverspilling is op een totaal aan Zeeuws energieverbruik van 240 miljoen per jaar.

  Bekijk details van Huizen in Zeeland lekken 68 miljoen aan energie

 • Walsoordensestraat in Zeeland aan kop

  12 februari 2015

  Begin februari vond de eerste afvalronde van het HIER Klimaatstraatfeest plaats. Van de 2.276 straten die zich hadden ingeschreven voor de grootste en gezelligste energiebesparingswedstrijd van Nederland, strijden vanaf nu alleen nog de beste 150 straten voor de titel 'beste Klimaatstraat van Nederland'. In Zeeland staat de Walsoordensestraat in Walsoorden aan kop en landelijk staan ze in de top 10.

  Bekijk details van Walsoordensestraat in Zeeland aan kop

 • ‘Zeeuwse' solarauto wint Oscar van de technologie

  12 februari 2015

  De solarauto Stella van een aantal Zeeuwse studenten aan de TU in Eindhoven heeft in San Francisco een prestigieuze Amerikaanse prijs gewonnen. Het gaat om een Crunchie Award. De Stella won de prijs in de categorie beste technologische ontwikkeling in 2014. De auto van de TU is door vier Zeeuwse en een aantal Brabantse TU-studenten gebouwd. In 2014 won de Stella al de World Solar Challenge in Australië.

  Bekijk details van ‘Zeeuwse' solarauto wint Oscar van de technologie